Korona Virüs haritası yayınladı Van'da 2 bölge dikkat çekiyor

Korona Virüs haritası yayınladı Van'da 2 bölge dikkat çekiyor
Sağlık Bakanlığı'nın verileri baz alınarak Türkiye Korona Virüs haritası yayınlandı. Bir site kurularak bu site üzerinden Türkiye'de korona virüsün ne durumda olduğu görüntüleniyor. Van'da ki kısımda ise özellikle Marangozlar Sitesi'nin olduğu bölgeyle Edremit'te bir bölge dikkat çekiyor.

Türkiye koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrası kovid-19 hastalarının nerede olduğu merak konusu oldu. İşte bu ihtiyaca yanıt veren bir site. cadde cade sokak sokak koronavirüs vakalarını gösteriyor. Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesini sürdürüyor. Virüse hazırlıklı yakalanan ve aldığı tedbirlerle süreci Avrupa ülkelerinden çok daha iyi götürüyor.

VAN'DA 2 BÖLGE DİKKAT ÇEKİYOR

Yayınlanan haritada Van Merkezi'nin Van AVM Bölgesi'nden başlayarak Üniversite'ye doğru giden kısmında bir yoğunluk olduğu görülüyor. Yine Van'da Edremit Bölgesi'nde bir vaka yoğunluğu görünüyor haritaya göre. Siteyi yapanlar verileri Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerden aldıklarını belirtiliyorlar.

Van'da Marangozlar Sitesi'nin olduğu bölgede bir yoğunluk görülürken, Van'ın şehir merkezinin orada bulunmasından dolayı böyle bir yoğunluk olabileceği belirtiliyor. 

TÜRKİYE GENELİ HARİTA OLUŞTURULDU

Bakanlık il ve ilçe bazlı vaka sayılarını da paylaşmaya başladıktan sonra vatandaşlar oturdukları yerlerde kovid-19 hastası olup olmadığını merak etti.

isimli site Sağlık Bakanlığı verilerinden yoma çıkarak, Türkiye koronavirüs vaka haritası yayınladı. 

Söz konusu sitede vaka sayısının az olduğu yerler mor ile yoğunluğun fazla olduğu yerler kırmızı ile gösteriliyor. Zoom yaparak yaşadığınız bölgedeki cadde ve sokaklara kadar vakaları ayrıntılarıyla görmek mümkün.

Ayrıca vakanın sağlık durumu 4 ayrı başlıkta renklerle gösterilip haritada işaretleniyor. 

Salgının merkez üssü İstanbul

Haritaya göre İstanbul'un salgının merkez üssü olduğu çok net biçimde görülüyor.