Kılıçdaroğlu'ndan Adana açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Adana açıklaması
Kılıçdaroğlu, Türkiye gündeminde yalnızca PKK olduğunu fakat 14 yılda IŞİD ve FETÖ ile terör örgütlerinin sayısının 3'e çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu 'Türkiye nasıl yönetildi de 14 yılda 3 örgütle muhatap oldu?' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) Antalya'nın Kundu turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen 5'inci Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Adana Valiliği önündeki otoparkta meydana gelen patlamayla ilgili konuştu.

İşte Kılıdçaroğlu'nun o açıklaması:

Tatsız bir konu, hepimizin sabah aldığı en kötü haber. Valiyi aradım ayrıntıları öğrenmeye çalıştım. Siyaset konusunda uzlaşmaya değindi. Terör kimden gelirse gelsin nereden gelirse gelsin amacı ne olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun bütün siyasi partiler, meslek kuruluşları, meslek örgütlerinin terör konusunda ortak payda geliştirmesi gerekiyor. Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız vermeye hazırız. Her olaydan sonra söyledim. Bu ülkenin insanı teröre evlatlarını vermemeli, ülkemizde huzur istiyoruz. Son 14 yıllık çerçeveye bakıldığında PKK vardı.

Şimdiki örgüt daha önümüzde duruyor. Birisi IŞİD diğeri FETÖ. Ne oldu da 14 yılda Türkiye 3 örgütle muhatap oldu? Ne oldu da nasıl yönetildi de bu terör örgütlerini Türkiye kendi coğrafyasından silip atamadı? Bizim düşünceleriz var. Ama toplantının konusu değil.