Kılıçdaroğlu: AB'ye ihtiyacımız var

Kılıçdaroğlu: AB'ye ihtiyacımız var
Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.Türkiye'yi "dışarıda meşruiyeti sıfırlanmış" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacı vardır." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"HÜKÜMET TAVİZİ VERECEK DURUMDA"

Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Bir haftadır Suriye'den şehitlerimiz geldi. Kimin vurduğunu söyleyemiyorlar bile. Biz size demedik mi Suriye'de ne işiniz var diye. Suriye'nin iç işlerine karışmayın diye. Hükümet dış politika konusunda her türlü tavizi verecek durumdadır." dedi.

"AB'YE İHTİYACIMIZ VAR"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne de ihtiyacı olduğunu söyledi ve "Türkiye uygar bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

AB İLE MÜZAKERELER DONDU

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı geçen hafta kabul etmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM

Türkiye'de tepkilere yol açan bu karar için Kılıçdaroğlu, “Müzakere yapılmayacak. Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır. Bunun arkası gelecektir, ekonomik olarak arkası gelecektir, siyasi olarak gelecektir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK; TIMETURK
HABER; MERVE KURBAN ARSLAN