Kar yağışı bu saatte başlayacak!

Kar yağışı bu saatte başlayacak!
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yurdun bugünden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarına dikkat!
Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar yurdun genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun ile gece saatlerinde Hatay, Gaziantep ve Kilis çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar yurdun genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadenizde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. ği tahmin ediliyor.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi öngörülüyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Isparta ve Hatay çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, yer yer parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey kesimleri ile Konya çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile iç kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgar, kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülmesi öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Gaziantep ve Kilis çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.