Kalkan; 'Mülteciler'in Kürdistan'a yerleştirilmesine müsaade etmeyiz'

Kalkan; 'Mülteciler'in Kürdistan'a yerleştirilmesine müsaade etmeyiz'
PKK'lı Duran Kalkan, Med Nuçe TV’ye gündeme gelişkin değerlendirmelerde bulundu.
Suriyeli mültecilerin Güneydoğu'ya yerleştirileceği yönündeki iddialara değinen Kalkan, “Mültecileşmek, gittiği yeri kendi yurdu gibi görmek yanlıştır” diyen diyerek şunları söyledi:

MÜLTECİLERİ UYARDI

“Öncelikle şunu söyleyeyim. AKP'nin Kürdistan'ın demografi değiştirmesini kabul edemeyiz. Herkes bunu bilsin ki, kimse AKP'nin eliyle gelip Kürdistan'a yerleşip mülk sahibi olacağını sanmasın. Kürdistan sahipsiz değildir. Buna karşı mücadele edilir. Cumhurbaşkanının kendisi zaten mültecidir, bu vatana bir yerlerden göçüp gelmiş. Öyle herkes her yere göçebilir, göçtüğü yerde toprak sahibi olur sanıyor. Ama bu dünya böyle değildir. Tarih boyunca Kürtler hep komşu halklarla iç içe yaşadılar. Hiçbir halkla çatışmaya girmedi. PKK de halkların iç içe yaşamasına ‘evet' diyor ama bir özel savaş sistemi olarak gelip Kürdün yakılıp yıkılmış toprağı üzerine bina kurmak ve “burası benimdir” demek olmaz. Buna kimse göz yumamaz. Buna karşı mücadele ederiz. Hiçbir toplum kesimi böyle bir oyuna alet olmasın. Ama Kürtlerle ilişki kursun komşu olsunlar.”

YAŞANAN ÇATIŞMALAR MHP-CHP POLİTİKASI

“Çözüm Süreci”nin bitmesi sonrasında Güneydoğu'daki çatışmaların AKP politikası değil, MHP-CHP politikası olduğunu öne süren Duran Kalkan'ın konuşması şöyle:

“Bu normalleşme denilen politika, aslında Ergenekoncu politikaya teslim olmaktır. Yani 93 yıllık TC'nin en eski politikasını esas almaktır. Gelinen nokta eskiye dönüştür. Ordu ve Ergenekoncularla, 2007'de Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe'de yaptığına benzer ve daha büyük bir antlaşma vardır. Antlaşmaya göre Erdoğan, 90 yıldır süren geleneksel ‘Kürdü inkar eden ve imha etmeye çalışan politikayı kabul etti. Dolayısıyla Kürt siyasetini orduya, Özel Harp Dairesine teslim etti. Ordu da Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak kalmasını kabul etti.

Bu politikaların herhangi bir yeniliği yoktur ve bu politikaların AKP ile herhangi bir ilişkisi de yoktur. Yüzde yüz MHP ve CHP politikalarıdır. Erbakan çizgisi bunlara karşıydı. Şimdi hepsi bir yana itildi, MHP-CHP politikalarına girildi. AKP'den geriye bir şey kalmadı. Erdoğan'ın yaşadığı tümüyle kendini inkardır.”


DURAN KALKAN DAHA ÖNCE DE HEDEF ALMIŞTI

Duran Kalkan daha önce de mültecileri hedef alarak, “Eğer birileri getirilir de Kürdün evine mahallesine, Suriye'den, Kafkasya'dan, Orta Asya'dan birilerini getirilip ‘ben bunu buraya yerleştireceğim ve buraya kamp kuruyorum' derse hepsi yok edilir. Bu konuda Kürtler amansız olmalılar” demişti.