Kaç taşeron işçin kadroya alınacak!

Kaç taşeron işçin kadroya alınacak!
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kadroya alınacak taşeron işçi sayısının henüz belirlenmediğini söyledi.
 Yılmaz, katıldığı bir televizyon kanalında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan hususlarla hükümet programı çıkaracaklarını, vaat ve reformlara ilişkin yol haritası hazırlayacaklarını anlatan Yılmaz, 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi periyotlarda değişik vaatleri kapsayan bir eylem planı planı oluşturulacağını ifade etti.

Seçim sürecindeki vaatlerini en kısa sürede ve etkin şekilde hayata geçirmek için tüm çalışmaları yapacaklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlk 3 ay, daha kısa vadeli, hemen yapılacak hususları kapsayacak. Bunlar idari kararlar, somut vaatler olabilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz vaatleri oraya taşıyıp, gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Emeklilere, gençlere, çiftçilere, esnafa dönük somut vaatlerimizi en kısa sürede gerçekleştirme yönünde hazırlık yapacağız."

"Rakamsal bir hedef yok"

Taşeron işçelerin kadroya alınmasına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Kadroya alınacak işçi sayısı henüz belirlenmedi. Bu Maliye Bakanlığımızın yürüttüğü bir çalışma. Kanuni düzenlemeyi yaptık. Şu anda Maliye Bakanlığımız, sendikalarla, bakanlıklarla, ilgili tüm kesimlerle çalışma yürütüyor. Bu çalışmayı tamamlar tamamlamaz bunlar netleşmiş olacak. Henüz benim bildiğim net bir rakam yok" dedi.

Yılmaz, kadro çalışmasının 200 bin kişiyi ilgilendirdiğinin belirtilmesine karşılık, "Rakamsal bir hedef yok, böyle bir hedef koymuş değiliz. Detaylar çalışılıyor. Sonuçta çıkacak liste bu rakamı tayin edecek" diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, bütçe konusundaki sorular üzerine, büyük ihtimalle bu yıl için geçici bütçe yapılacağını, gelecek yılın ilk aylarında da kalıcı bütçenin hazırlanacağını söyledi.

"Riskler ortadan kalktı"

Seçmenin 7 Haziran'dan sonra partilerin gösterdiği tavırları çok iyi izlediğini ifade eden Yılmaz, "Vatandaşımız, daha çok huzur ve istikrar istedi bunu da AK Parti'de gördü" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar kurulamayacağını, Türkiye'nin de bunu son 13 yılda ve daha öncesinde olumlu ve olumsuz örneklerle çok iyi gördüğünü söyledi. 1 Kasım genel seçiminin sonuçlarının ekonomiye çok olumlu yansıyacağını anlatan Yılmaz, risklerin ortadan kalktığını belirtti. Yatırımcıların daha öngörülebilir bir çerçevede hareket etme imkanına kavuştuğunun altını çizen Yılmaz, böylece üretimde, istihdamda, ihracatta ve her alanda daha olumlu bir perspektif oluşacağına işaret etti.

"OVP güncellenebilir"

OVP'de gelecek yıl için yüzde 4 büyüme hedeflediklerini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yeni ortam, hükümet ve şartlarla birlikte OVP güncellenebilir. Hükümet oluştuktan sonra bunu göreceğiz ama radikal güncellemeler de olmayacaktır. Şartlardan ve siyasi ortamın değişiminden dolayı bazı güncelleme ihtiyaçları olabilir. Bu yeni ortamda yüzde 4 büyümenin çok rahatlıkla gerçekleşebileceğine ve bunu da (yukarı yönlü revize) aşabileceğimize inanıyorum. Siyasi istikrar, reformlar, dönüşümler bir araya geldiğinde bize çok güçlü bir ekonomik perspektif sağlıyor. Küresel ortam çok olumlu olmasa bile bu tür artılarımızla, birçok ülkeden pozitif yönde ayrışacağımızı düşünüyorum."