İstanbul'daki saldırının ayrıntıları! Saldırıda kullanılan araç...

İstanbul'daki saldırının ayrıntıları! Saldırıda kullanılan araç...
Beşiktaş'ta önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan aracın satışının 1 hafta önce Bağcılar'da yapıldığı ortaya çıktı.
Beleştepe olarak bilinen yerde patlatılan aracın motoru 50 metre ileride bulundu. Motoru inceleyen ekipler, şase numarasına, bu bilgiden de plaka ve tescil kayıtlarına ulaştı. Aracın satışının 1 hafta önce Bağcılar ilçesinde yapıldığı ortaya çıktı.

HaberTürk'ün haberine göre, saldırganlar, 20 bin TL'ye satın alınan Chevrolet Aveo marka otomobili, bombanın yerleştirilmesinin ardından, saldırıda aracı kullandığı değerlendirilen ‘Murat' kod adlı kişiye teslim etti.

POLİSLERİN TOPLANMASINI BEKLEDİ

Saldırıyı yaptığı değerlendirilen kişi, maç bitiminde kalabalık dağıldıktan sonra, 400 kilo patlayıcı yüklenmiş otomobili polis otobüslerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere götürerek park etti. Önce Beşiktaş, ardından Bursaspor taraftarları stattan ayrıldı. Görevi sona eren polislerin topluca bir araya geldiğini gören saldırgan, otomobili bu bölgeye doğru sürerek infilak ettirdi. Bombanın, metal parçalar konularak kuvvetlendirildiği de belirlendi.