İstanbul'da patlama!

İstanbul'da patlama!
Vodafone Arena'nın önünde patlama yaşandı!
İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında iki büyük patlama sesi duyuldu. Beşiktaş Stadı'nın önünde bulunan güvenlik güçlerine yönelik bir saldırı olabileceği belirtiliyor.

Patlama seslerinin ardından çatıltışma sesleri geldiği ifade edildi.

CNN Türk'e bilgi veren Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz “Bulut dumanı yükseldi kıasa bir süre sonra tekrar bir patlama geldi daha düşük bir sesti. Arkasından silah sesleri geldi. Çatışma olduğunu değerlendiriyorum” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI

Olaydan kısa bir süre sonra patlamaya dair ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu şunları söyledi:

Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İstanbul'daki patlamanın ardından Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere hareket ettiği bildirildi.

BAKAN SOYLU İSTANBUL'DA

Bakan Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile İstanbul'a geldikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Maçka Parı ile Süzer Plaza'nın hemen yanında eskiden Beleştepe olarak bilinen bölgede patlama olduğunu, Maçka'dakinin canlı bomba olma ihtimali olduğunu belirtti.

YARALI SAYISI ARTTI

İki patlama sonrası yaralı sayısının 40'a yükseldiği belirtildi.