IKBY muhalefetinden 'Parlamento' boykotu

IKBY muhalefetinden 'Parlamento' boykotu
IKBY muhalefetindeki Goran ve Komel, uzun zaman sonra ilk defa toplanan ve Barzani'nin olağanüstü toplantı kararı aldığı Parlamento'nun ilk oturumuna katılmayacağını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu, bağımsızlık referandumunu görüşmek üzere bu akşam toplanacak. Parlamentoda gerçekleşecek oturum öncesi Goran ve Komel'in tavrı merakla bekleniyordu. Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel), Kürdistan Parlamentosu'nun bu akşamki oturumuna katılmayacaklarını açıkladı.

GORAN ve KOMEL KATILMIYOR

Goran Hareketi Ulusal Konseyi, Goran grubunun Kürdistan Parlamentosu'nun bu akşam gerçekleşecek oturumuna katılmaması yönünde karar aldı. Goran Sözcüsü Şoreş “Goran Hareketi parlementerleri, parlamentonun bu akşam gerçekleşecek oturumuna katılmayacak. Bize göre bu oturum yasal prosedüre uygun değil" dedi.

Öte yandan Komel de bir açıklama yayımlayarak, parlamentonun bu akşam gerçekleşecek oturumuna katılmayacağını duyurdu. Komel tarafından yapılan açıklamada “olağanüstü toplantının içeriği ve siyasi tarafların girşimleri konusunda bilgi sahibi olmadıkları” gerekçesiyle parlamento oturumuna katılmayacakları kaydedildi.

Komel, açıklamasında oturuma katılmamasını şu iki nedene bağlıyor: “Birincisi: Önümüzdeki çalışmaların yol haritasına ilişkin siyasi taraflar ortak bir konsensüse varmamıştır. İkincisi: Bugünkü oturumun gündemini iki parti grubu belirlemiştir. Halbuki palamentonun gündemini parti grupları değil, Parlamento Başkanlık Divanı belirler.”