Hükümet Bahoz Erdal'ın ölümünü doğruladı

Hükümet Bahoz Erdal'ın ölümünü doğruladı
Hükümetten Bahoz Erdal lakaplı Fehman Hüseyin'in ölümüyle ilgili olarak 'doğrulayan' bir açıklama yapıldı.
Hükümete yakın Sabah gazetesine konuşan Hükümet yetkilisi, PKK'nın önemli isimlerinden Bahoz Erdal lakaplı Fehman Hüseyin'in ölümüyle ilgili olarak "Ölüm haberi doğrudur, istihbarat ölümü doğruladı" açıklaması yaptı.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Önceki gün Anadolu Ajansı'na konuşan Suriyeli muhalif Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü söylemişti.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

PKK'YA YAKIN AJANS'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) ise AA'nın haberini "HPG kaynakları, Dr. Bahoz Erdal'ın Kürdistan'da görevinin başında olduğunu bildirdi" ifadesiyle yalanlamıştı.

NUMAN KURTULMUŞ BAKANLAR KURULU SONRASI DEĞİNDİ

Kurtulmuş bugünkü Bakanlar Kurulu sonrasdı gazetecilerin karşısına geçmiş, "Bahoz Erdal'ın ölümüyle ilgili çeşitli bilgiler var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Bu konuda açıklamamızı ancak bilgi kesinleştikten sonra yapabileceğiz. Çeşitli medya ve istihbarat kaynaklarından gelen bilgiler var. Bu konuda söyleyebileceğim şimdilik bu kadar" demişti.

MİSTURA'YA DAHİ SORULDU

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'ya da sorulan "Bahoz Erdal öldü mü?" sorusuna Mistura "Bu konuda bilgim yok. İlk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Böylece bu konuyu araştırmış olacağım" şeklinde cevap vermişti.