HDP'ye yönelik operasyon dünya basınında

HDP'ye yönelik operasyon dünya basınında
HDP'ye yönelik terör operasyonu dünya basınında geniş yer buldu. Amerikan New York Times gazetesi, 'Muhalefet partisi HDP'nin liderleri gözaltına alındı' açıklaması yaptı.
İşte dünya basınında HDP'li vekillere yönelik operasyonlar;

NEW YORK TİMES

Amerikan New York Times gazetesi haberi, "Türk polisi muhalefet partisi HDP'nin liderlerini gözaltına aldı" başlığıyla duyurdu.

WALL STREET JOURNAL

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi ise, "gözaltılar hükümetin temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin ardından HDP'li politikacılara karşı en önemli adımı" diye yazdı.

FRANCE 24

France 24 kanalı internet sitesindeki haberinde, "Türkiye, terör örgütü propagandası yapmak suçuyla ilgili ifade vermeyi reddetmeleri nedeniyle Halkların Demokrat Partisi'nin 2 eş başkanını ve 9 diğer milletvekili gözaltına aldı" dedi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'den yine çok kötü haberler geliyor. Şimdi de HDP milletvekilleri gözaltına alındı" diye yazdı.

SPIEGEL

Der Spiegel'de HDP'li vekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin olarak “Türkiye'de otoriteler yeniden muhalif politikacılara yöneldi” spotuyla verilen haberde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alınacağını duyurduğu Twitter mesajı paylaşıldı.

HDP Genel Merkezi'ne yönelik baskının görüntülerine de yer verilen haberde, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının Mayıs ayında ‘Erdoğan'ın talebiyle' kaldırıldığına dikkat çekildi. Haberde, Erdoğan'ın HDP'yi ‘PKK'nin sözcüsü' gibi yansıttığı hatırlatıldı.

Spiegel, HDP'nin meclisteki önemli milletvekili sayısına da dikkat çekerken, eş başkanlardan Demirtaş'ın ‘Erdoğan'ın en önemli rakiplerinden' olduğu belirtildi. Haberde, geçtiğimiz hafta birçok Kürt kentinin ‘zoraki idareciler (kayyum)' tarafından yönetilmesi kararının alındığının da altı çizildi.

AFP

Fransız Haber Ajansı AFP'de yer alan haberde ise, eşbaşkanların yanı sıra çok sayıda HDP milletvekilinin gözaltına alınması flaş olarak duyuruldu.