HDP'li Ziya Pir serbest bırakıldı

HDP'li Ziya Pir serbest bırakıldı
HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı operasyonları gerçekleştirildi. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 12 milletvekili gözaltına alındı.

Sabaha karşı yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, adli kontrol şartıyla, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Milletvekilleri art arda sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gözaltına alındıklarını, evlerine baskın gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gözaltına alınan vekiller şöyle: Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Abdullah Zeydan, İmam Taşçıer

Gözaltına alınan HDP'li milletvekillerinin, "terör örgütü PKK propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övmek", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs" gibi suçlardan fezlekesi bulunuyor.