Gezici Araştırma Şirketi referandum anketini açıkladı

Gezici Araştırma Şirketi referandum anketini açıkladı
Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, Anayasa değişikliği için yapılacak referanduma ilişkin anket sonuçlarını paylaştı...
Nisan ayında Anayasa değişikliği için yapılacak referandum öncesi araştırma şirketleri de sonuçları bir bir açıklıyor. Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, AK Parti seçmeninin yüzde 35'inin hayır demek için beklemede olduğunu öne sürdü.

Ajansların aktardığı bilgide; Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici kişisel Twitter hesabından referandumda yurttaşların yüzde 58-59'unun ‘HAYIR' dediğini duyurması üzerine, söz konusu anket sonuçlarının ayrıntılarını paylaştı.

Gezici'nin yeni yapılan referandum anketinin sonuçlarına göre, sandığa katılmama oranı genel seçmen sayısı %16 görülüyor; sandığa katılım oranı yüksek olursa eğer ‘hayır' sürpriz olmayacak.

Öte yandan, MHP'liler Ankara'dan Muğla'ya doğru gittikçe hayır diyecek, Ankara'dan Erzurum'a gittikçe ise evet diyecek. Seçimi MHP seçmeni belirleyecek.

Sandığa giden HDP'lilerin %95 hayır derken. HDP'lilerin %20 si sandığa gitmediği görülüyor. HDP net bir açıklama yapmadığı sürece ise referandumda ne ‘evet' ne de ‘hayır' garanti değil.
gezici-beklenen-anketi-birgun-e-acikladi-hayir-surpriz-degil-241242-1
 "AK PARTİ'LİLERİN YÜZDE 35'İ 'HAYIR' DEMEK İÇİN BEKLEMEDE"

AK Parti seçmeninin %65 i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için 'evet' dediği görülüyor. Ancak, AK Parti'li seçmenin %35 lik kısmı ise ülkede gelişen güvenlik ve ekonomik sorunlardan dolayı beklemede. Kimi kararsız kiminin ise hayır diyeceği görülüyor.

Ankette, araştırmaya katılan halkın 7 Haziran 2015 seçimlerinde hangi partiye oy verdiği ile başkanlık sistemi destekleyip desteklememesi arasındaki ilişki incelendiğinde 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'ye oy verenlerin yüzde 95'i başkanlık sistemini ifade ederken, MHP'ye oy verenlerin yüzde 68.7'si ve AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 22.7'si başkanlık sistemini istemediğini ifade etmektedir.