Gaziantep'te şiddetli patlama iddiası

Gaziantep'te şiddetli patlama iddiası
Dün gece Gaziantep’te Karataş Mahallesi’nde meydana gelen büyük patlama sesi önce sosyal medya karıştı, sonra özel harekatın şehirde önlem almaya varacağı kadar gelişmeler oldu. Valilik ve belediye başkanı yaptıkları açıklamayla olaya açıklık getirdi.
BÜYÜK PATLAMA SESİ

Haber Gazete’nin edindiği bilgilere göre; Gaziantep’inKarataş Mahallesi’nde saat 23:30 sıralarında büyük bir patlama sesi geldi.Sosyal medya kullanıcılarından olay yerine yakın olan ambulans seslerinin degeldiğini ve mahallede ciddi bir sorun olduğunu yazdılar. Bu haberler üzerineÖzel Harekat’ta bölgede önlem aldı.

 FATMA ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

Patlama sesinin il genelinde duyulması sonrası BüyükşehirBelediye Başkanı Twitter’den bir açıklama yaparak “Şu an sosyal medyada dolaşan iddialarla ilgili teyit edilmiş herhangibir bilgi yok. Ekiplerimiz kent genelinde araştırmalarını sürdürüyor.” Yazdı.

GÖLET ETRAFINDAİNCELEME YAPILIYOR

Patlamanın Karataş Mahallesi’nde bulunan Alleben Göleticivarında olduğunun tespit edilmesi üzerine gölette inceleme yapılmayabaşlandı. Özel harekat polislerinin önlem aldığı bölgede patlamaya dair biremare bulunamadığı belirtiliyor.

VALİLİKTEN UÇAK AÇIKLAMASI

Gaziantep Valiliği gecenin geç saatlerinde yaptığıaçıklamada patlama sesinin harekata katılmış olan uçaklardan kaynaklıolabileceğini açıkladı. Uçakların alçak uçuş yaptığında ses duvarını aşarakböyle bir sese neden olduğu biliniyor.

İŞTE VALİLİK AÇIKLAMASI

"İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma,emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizcetespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Busesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızınıaşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmiş olup, gelişmelerden ayrıcabilgi verilecektir."