Erdoğan'ın 6 aylık yol haritasında öncelik 7 sektörde

Erdoğan'ın 6 aylık yol haritasında öncelik 7 sektörde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'atılım dönemi' olarak adlandırdığı yeni süreçte açıklayacağı 6 aylık 2 ayaklı yol haritasında en büyük payı yatırımlar, projeler ve icraatlar alacak.

 

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın aktardığına göre, Erdoğan, bu kapsamda halen hazırlıkları süren inşaat/kentsel dönüşüm, sağlık, ulaştırma, enerji, turizm, savunma, teknoloji 7 kritik sektörde yapılacak yeni yatırımları açıklayacak.

6 aylık süreç içinde kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması, ulaştırmada yeni otoyollar, duble yollar, köprüler için ihaleye çıkılması, sağlıkta ilk etapta 30 olarak planlanan şehir hastanelerinin sayısının artırılması, Akkuyu ile birlikte Sinop ve İğneada'da yapılacak nükleer santral projelerine hız verilmesi, savunma sanayiinde yerlilik oranın artırılması, teknokent ve teknoloji geliştirme bölgelerinin kapasitesinin geliştirilmesi, yerli otomobilin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hazırlıkları süren çalışmaya göre Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün ve İstanbul Üçüncü Havalimanı'nın hızlandırılması, 'çılgın proje' olarak açıklanan ancak henüz hayata geçirilemeyen Kanal İstanbul'a başlanması öngörülüyor.