Erdoğan'dan korucu ve muhtarlara prim müjdesi

Erdoğan'dan korucu ve muhtarlara prim müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar ve korucular için yapılacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.,

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla biraraya gelen ve anayasa değişikliği referandumuna ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.  Muhtarların şu anda 1,406 lira maaş aldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"MUHTARLARIN SGK PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK, GELİRLERİ DE 2,019 LİRAYA ÇIKIYOR"

"Ama bu yetmez dedik. Bir de bunların sosyal güvenlik kurumu primleri var. Onların da karşılanması lazım dedik. Yayımlanacak ilk kanun hükmünde kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan SGK primleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece muhtarlarımızın gelirleri de fiilen 2,019 liraya çıkıyor."

KORUCULAR SİGORTALI OLACAK

Güvenlik korucuları için de bir müjdesi olduğunu belirten Erdoğan, tüm korucuları sigortalı hale getirme kararı aldıklarını duyurdu: "Korucuların sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecek, korucularımız da diğer sigortalılar gibi istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler. Bu uygulama ile maaş, harcırah ve tazminatlarına ilave olarak her güvenlik korucumuz için 578 liralık bir sigorta ödemesi yapılacaktır."

Erdoğan, silah alan muhtarların harcırah ödemesinin hükümet ve İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanacağını da açıkladı.