Erdoğan: 128 ülke 'satın alamazsın' dedi

Erdoğan: 128 ülke 'satın alamazsın' dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de AK Parti İl Kongresi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada 'Bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz' dedi. Erdoğan, BM'deki Kudüs oylaması ile ilgili olarak da '128 ülke 'Dolarlarınızla bizi satın alamazsınız' dedi' mesajını verdi.

Baharda yaylalara çıkma yasağını kaldıracakları müjdesini veren Erdoğan, BM'deki Kudüs oylaması ile ilgili olarak da "128 ülke 'Dolarlarınızla bizi satın alamazsınız' dedi" mesajını verdi.

"ADINI YENİ DUYDUĞUM YER!"

Kudüs meselesinde dünyanın dolarları neredeydi? Belli değil mi? Tehdit ettiler mi? Ettiler. Peki kimler oy verdi? 15 bin, 18 bin nüfuslu, adını bile yeni duyduğum bir yer. Kim verdi? 21 bin nüfuslu bir yer. Kim verdi? 25-30 bin nüfusu olan bir yer. Niye? Dolarlar sadece oraya yetti ama bunların sayısı da 8 ülkeydi. Kendisiyle beraber 9. Peki 128 ülke ne dedi? 'Siz dolarlarınızla, gücünüzle bizim irademizi satın alamazsınız.' dedi. 'Sizin gücünüz bizim irademizi alt etmeye yetmez.' dedi. Ben de şimdi diyorum ki terörün gücü Hakkarili kardeşimin gücünü alt etmemelidir.

"YAYLA YASAĞINI KALDIRIYORUZ"

Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz.

"MESELE TOPYEKÜN SALDIRI ALTINDA OLMAMIZ"

Mesele Kürt meselesi, Türk meselesi, Arap meselesi değildir. Mesele topyekün coğrafyamıza ve medeniyetimize dönük bir saldırı altında bulunuyor olmamızdır. Biz ne kadar kendi içimizde bölünürsek bu saldırının başarıya ulaşma şansı o kadar artar. Bölücü terör örgütü işte bu senaryonun gönüllü figüranlığına, kuklalığına taliptir. Kandil mesafe olarak buraya çok yakın ama emin olun oradakilerin zihinleri ve niyetleri buradaki kardeşlerimden çok çok uzaktır.