Dışişleri'nde 350'si diplomat 408 memur FETÖ'den ihraç edildi

Dışişleri'nde 350'si diplomat 408 memur FETÖ'den ihraç edildi
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu çerçevede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle de TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, FETÖ soruşturmalarında kamudaki görevlerinden ihraç edilenleri TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu bu çerçevede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle de TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

CHP'li Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na 16 Temmuz-7 Kasım 2016 tarihleri arasında Türkiye genelinde görev yapan personelden kaçının hangi gerekçe ile görevlerinden uzaklaştırıldığını sordu.

Ajansların geçtiği bilgiye göre Çavuşolu'nun verdiği yanıt şu şekilde:

"16 Temmuz-7 Kasım 2016 tarihleri arasında bakanlık mensubu 408 kişi kamu görevinden 667, 672 ve 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) uyarınca ihraç edildi. Bu çerçevede, 350 diplomatik kariyer memuru ile 58 diğer kategorideki memur kamu görevinden uzaklaştırıldı."

16 Temmuz-7 Kasım 2016 tarihlerinde görevinden uzaklaştırılanlar arasında göreve iade edilen bakanlık personelinin olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, kamu görevinden ihraç edilenler arasında görevine mahkeme kararı ile iade edilen personel de olmadığını kaydetti.

Çavuşoğlu, bu tarihlerde açıktan atama usulüyle personel alımı da yapılmadığını bildirdi.