Demirtaş'tan flaş Başkanlık açıklaması

Demirtaş'tan flaş Başkanlık açıklaması
Selahattin Demirtaş, “Fiili başkanlıktan bu yana beyefendinin yaptıklarına bakın, diktadır. Parlamentoda hayır diyeceğiz, referandumda da en etkili hayır kampanyasını yürüteceğiz. Memleketin demokrasiye ihtiyacı var” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitraş, Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu. HDP’lilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Demirtaş, “11 Ekimden bu yana 30’u il ve ilçe Başkan düzeyinde çok sayıda arkadaşımız gözaltında. Arkadaşlarımız spor salonunda ifadeleri alınmadan, herhangi bir suçlama yapılmadan tutuluyor” dedi.

AKP Dicle ilçe başkanının öldürülmesinden sonra gözaltıların başladığını belirten Demirtaş gözaltını gerçekleştiren bazı emniyet yetkililerinin, “Bu misillemedir” dediğini söyledi

Bir savcının avukatlarına verdiği bilgiyi de paylaşan Demirtaş, “Savcı ‘Zaten gözaltı operasyonu yapılacaktı, ancak AKP ilçe başkanının vurulması bunu hızlandırdı’ dedi” diye konuştu.

Diyarbakır Valisi'ne, cumhuriyet başsavcısına ve emniyet yetkililerine seslenen Demirtaş  “Arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltında. Buna bir an önce son verilmeli” dedi.

‘ÜÇ KEZ İTİRAZ ETTİK GERİ ÇEVRİLDİ’

Demirtaş şöyle devam etti: “Gerçek darbecilerle mücadele etmek yerine demokrasi ve barış talep eden bir partiyle uğraşmaktan vazgeçmelidirler. Savcı emniyet müdürü HDP’ye oy vermek zorunda değil, ama her seçimde birinci gelen partiye saygı göstermeleri gerekiyor. Avukat arkadaşlarımız üç kez itiraz ettiler ancak kabul edilmedi.” Demirtaş OHAL kararıyla Televizyon kanallarının kapatılmasını da eleştirdi. HDP lideri, “Birileri Diyarbakır halkının sabrını zorluyor” dedi.

ERDOĞAN’IN MİSAKI MİLLİ ÇIKIŞI

Demirtaş daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Türkiye neden Musul operasyonuna  katılmak istiyor?” sorusuna, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Misakı Milli’ye vurgu yaptığını hatırlatarak cevap veren Demirtaş, şöyle dedi: “Öyle anlaşılıyor ki Kerkük ve Musul’u Türkiye’ye katmak gibi bir emperyal niyeti var. Bunu da bölgede kimse istemiyor. Bu niyet, sınırları değiştirme niyeti sonu belirsiz maceralara neden olur. AKP at gözlüğünü takmış, Türkiy’yi uçurumdan yuvarlıyor.”

‘HDP MİLLETVEKİLLERİ KOLAY LOKMA DEĞİL’

Milletvekillerinin gözaltına alınması için sürekli talimat verildiğini söyleyen Demirtaş, “Ancak HDP milletvekilleri kolay lokma değildir” dedi.

Çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Demirtaş “Halkımız hazırlıklı olsun, yenilmez bir partiyiz, direneceğiz” diye konuştu.

Başkanlık sistemiyle ilgili olarak, sistemin adına bakmadığını söyleyen Demirtaş, “Fiili başkanlıktan bu yana beyefendinin yaptıklarına bakın, diktadır. Parlamentoda hayır diyeceğiz, referandumda da en etkili hayır kampanyasını yürüteceğiz. Memleketin demokrasiye ihtiyacı var” diye konuştu. (Kaynak: Gazete Duvar)