Demirtaş'tan cezaevinden flaş mesaj!

Demirtaş'tan cezaevinden flaş mesaj!
Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden avukatları ararcılığıyla mesaj yolladı.
Ajanslarda yer alan habere göre; tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden avukatları ararcılığıyla yolladığı mesajı partisinin grup toplantısında okundu. Demirtaş, mesajında "Bu korku imparatorluğu en kısa sürede dağılacaktır. Bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmeden her koşulda mücadeleye devam edeceğiz. Dört duvar arasında da olsak aynı gökyüzü altında olduğumuzu unutmadan mücadeleye ve süregelen özgürlük halayının neşesinden faydalanmaya devam edeceğiz" dedi.

Grup toplantısında Batılı ülkelerin diplomatik temsilcilerinin yanı sıra sol partilerin üyeleri ve işçi sendikası temsilcileri de katıldı.

4 Kasım'da yapılan gece yarısı operasyonuyla eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan 'terör' soruşturması kapsamında tutuklanmış, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Demirtaş Edirne'de, Yüksekdağ Kandıra'da cezaevinde tutuluyor.

KISA SÜREDE DAĞILACAK

Selahattin Demirtaş'ın partisinin grup toplantısında okunan mesajı şöyle:


"Bizlere yönelik bu saldırının bütün demokrasi güçlerine yapıldığı unutulmamalıdır. Baskıcı her koşulda yan yana durma ve faşizme karşı ortak mücadeleyi büyütmek tek çıkış yolumuzdur. Bu korku imparatorluğu en kısa sürede dağılacaktır. Bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmeden her koşulda mücadeleye devam edeceğiz. Dört duvar arasında da olsak aynı gökyüzü altında olduğumuzu unutmadan mücadeleye ve süregelen özgürlük halayının neşesinden faydalanmaya devam edeceğiz. Dışarıda çalışma yürüten yoldaşlara, gençlere ve kadınlara selamlarımı iletiyorum."