Demirtaş'tan Anlı, Akat ve Kışanak yorumu: Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır

Demirtaş'tan Anlı, Akat ve Kışanak yorumu: Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı ile Eski BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.
Parti genel merkezinde Sergei Stanishev başkanlığındaki Avrupa Sosyalistleri Partisi heyeti ile bir araya gelen Demirtaş, Stanishev ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Buna tutuklama derseniz sanki orada bir yargısal mekanizma işliyor ve yargı bir karar vermiş gibi kabul ederiz. Tutuklama hukuki bir kavramdır, orada hukuk falan yok. Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamaları:

KIŞANAK, ANLI, AKAT


"Tutuklanmaları diye bir şey söz konusu değil. Buna tutuklama derseniz sanki orada bir yargısal mekanizma işliyor ve yargı bir karar vermiş gibi kabul ederiz. Tutuklama hukuki bir kavramdır, orada hukuk falan yok. Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır. Ortada adil bir yargılama yok, olsaydı arkadaşlarımızın aklanacağını düşünebilirdik."

CUMHURİYET OPERASYONU

Demirtaş, Cumhuriyet gazetesine yönelik baskının da bu operasyonun bir parçası olduğunu iddia etti. Demirtaş, "Dünya beşten büyüktür, katılıyorum ama Türkiye de Erdoğan'dan büyüktür, AKP'den büyüktür bunu unutmasın" ifadesini kullandı.

Selahattin Demirtaş, bir başka soru üzerine partisinin "en kötü yerde oy oranının yüzde 11,5 olduğunu" ileri sürerek, gelecek seçimde bunun yüzde 15-20'lere çıkacağını bildirdi.

Demirtaş, seçime yine "parti" olarak gireceklerini kaydetti.