Demirtaş: Demokrasinin önemini görüyoruz

Demirtaş: Demokrasinin önemini görüyoruz
HDP grup toplantısında Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden gönderdiği mesaj okundu. Parti sözcüsü Bilgen, El Bab'da yaşanan saldırının nasıl olduğunun açıklanmasını istedi.
Gazeteduvar'dan edinilen bilgiye göre; HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden gönderdiği mesajda demokrasinin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü söyledi. Demirtaş’ın mesajı HDP’nin bugün yapılan grup toplantısında Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen tarafından okundu.

Konuşmasına Demirtaş’ın cezaevinden gönderdiği mesajı okuyarak başlayan Bilgen’in okuduğu mesaj şöyle, “Dimdik ayaktayız, coşkuluyuz ve gayet iyiyiz. Bizler büyük coşku ve moralle mücadelemizi dört duvar arasında sürdürmeye, barışı en güçlü sesimizle haykırmaya devam edeceğiz. Bize dayatılan hukuksuzluk ve zorbalığa rağmen her daim ayaktayız. Irkçılığın ve tekçiliğin bütün coğrafyamızı kavurduğu bir dönemde demokrasinin ne kadar da önemli olduğunu görüyoruz. İç ve dış kamuoyuna, desteklerini sunan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.

Bilgen’in daha sonra yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

CENAZEYE SAYGIYI BİLECEĞİZ: AKP grubunu izledik, stadlardaki amigoluklar yapılıyor. Burada atılan sloganlar nedeniyle insanları almayanlar gurur duyuyordur. Birlikte yaşayabileceğimiz bir ülke istiyorsak, cenazeye saygıyı bileceğiz. Torbalı’da bir cenazeyi mezardan çıkarmak istediler. Bu ülke Anzakların mezarına saygı duymakla övünüyor. Anzaklara duyduğunuz saygıyı kendi çocuklarınıza gösteremiyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanı lütfetti, çocuk evliliğine dair açıklama yaptı. Keşke Cumhurbaşkanı’ndan önce, bir mesaj almadan yapsaydı.

GÖRMEZ’İN MESAJI: Diyanet İşleri Başkanı lütfetti, çocuk evliliğine dair açıklama yaptı. Keşke Cumhurbaşkanı’ndan önce, bir mesaj almadan yapsaydı.

TEZKEREYE ‘EVET’ DİYENLERE BİLGİ VERİN: TSK askerleri yaşamını yitirdi hala kimin vurduğu açıklanmadı. Hadi bizi saymıyorsunuz, tezkereye evet diyenlere bilgi verin bari.

BİR İSRAİL BİR TÜRKİYE VAR: Dünyada bir İsrail var, Filistinli vekilleri görüşleri nedeniyle cezaevine koymuş bir de Türkiye! Birileri kalkıp “HDP’lilere devleti tanıtacağız” diyor. Biz Nemrut’tan Firavun’dan bu yana bütün zalim iktidarları tanıyoruz!

KAYNAK: GAZETEDUVAR.COM