DBP'ten flaş 'kayyum' açıklaması!

DBP'ten flaş 'kayyum' açıklaması!
DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Genel merkezi Mardin, Van, Siirt ve Tunceli Belediyelerine kayyum atanması ile ilgili yaptığı açıklamada, bu durumun halkın iradesine yönelik yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti.
DBP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar 37 DBP'li belediyeye kayyum atandığı belirtilerek, AK Parti ve Hükümetin uzun bir süreden beri Kürt halkı ve kazanımlarına yönelik çok ağır baskı ve saldırıları arttırarak devam ettirdiği ileri sürülerek şöyle denildi:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbe bahane edilerek AKP ve hükümetinin kendine biat etmeyen ve teslim olmayan başta Kürt halkı ve kurumları olmak üzere ülkeden ne kadar farklı düşünen ve muhalif olan çevreler varsa hepsine savaş açmış vaziyettedir. AKP ve hükümetinin irade kırmaya ve teslim almaya yönelik geliştirdiği bu hukuk ve yasalardan yoksun saldırıları 12 Eylül darbe dönemi uygulamalarını dahi aşmıştır. AKP ve hükümetinin her fırsatta halk iradesi ve seçilmişliği ile övünürken halkımızın en zor şart ve koşullarda büyük emeklerle seçimlerde elde ettiği belediyelerimize yönelik gasp edilerek el konulması halkımızın iradesine yönelik en büyük saygısızlıktır. Aslında AKP ve hükümetinin aralarında Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerimizin de olduğu 4'ü fiili kayyım olmak üzere 37 belediyemizde demokratik seçim yöntemleriyle kazanma şansını kendisinde görmediği için hukuksuz bir şekilde halkımızın bu kazanımlarını el koymuştur. AKP ve saray hükümetinin savaş politikaları her ne biçimde olursa olsun halkımız bu işgal saldırılarına karşı eskiden nasıl teslim olmayıp direndiyse bugün de direnerek cevap olacaktır."