Darbeciler, Öcalan'ı infaz edip kaos yaratacaklardı

Darbeciler, Öcalan'ı infaz edip kaos yaratacaklardı
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde darbecilerin hedeflerinden birinin de İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan olduğu öğrenildi.
Habertürk'ün haberine göre; Darbeciler Öcalan'ı ele geçirip kaçırmayı/infaz etmeyi planlıyordu. Darbe girişimi bertaraf edilince bu plan hayata geçmedi. Darbecilerin Öcalan'ın ölümü üzerinden Kürt halkını sokağa dökmeyi, kaos çıkarmayı planladıkları öğrenildi. PKK'nın iddiasının tersine Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GİZLENEN FETÖ'CÜLERİN İSİMLERİ DE AÇIĞA ÇIKTI

Öte yandan; iki hafta önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çok kritik bazı bilgilere ulaştı. Genelkurmay ve Emniyet Teşkilatı'ndakiler başta olmak üzere kamu kurumlarındaki PDY mensuplarının kendi aralarında özel olarak mesajlaştıkları bir konuşma/sohbet programı ele geçirildi. Bu program üzerinden 40 bin kişilik isim listesine ulaşıldı. Bu liste Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay ve diğer ilgili birimlerle paylaşıldı. Kırılan bu program, örgüte ilişkin birçok veri sağladığı gibi kurumlarda kendisini gizlemiş kripto PDY mensuplarına ilişkin bilgi sağladı. Tasfiyelerin ağırlıklı olarak bu listeden başlatıldığı öğrenildi.