DAEŞ'e karşı büyük operasyon! 690 kişi gözaltına alındı

DAEŞ'e karşı büyük operasyon! 690 kişi gözaltına alındı
Terör örgütü DAEŞ'e yönelik olarak 28 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 690 kişi gözaltına alındı.
Terör örgütü DAEŞ'e karşı dün sabah düzenlenen operasyonlarda, örgütte sorumlu düzeyde isimler ve eylem hazırlığındaki 690 kişi yakalandı.

İstanbul ve Kocaeli'de DEAŞ terör örgütü yanlısı olarak faaliyet gösteren ve haklarında eylem hazırlığında oldukları şeklinde bilgiler bulunan, aralarında İstanbul'da sorumlu düzeyde kişilerin de yer aldığı şüphelilere yönelik eş zamanlı baskın yapıldı. Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli'nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, biri yabancı uyruklu 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

EN FAZLA GÖZALTI ŞANLIURFA'DA

En fazla gözaltı Şanlıurfa'daki operasyonda oldu. 40 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve bilgisayara el konuldu, 150'e yakın kişi gözaltına alındı. Adana'da 500 polis, 53 adreste arama yaptı. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Bingöl'de 10, Elazığ'da 12, Konya'da 37, Gaziantep'te 47, Hatay'da 38, Malatya'da 2, Kilis'te 4, Çorum'da Irak uyruklu 17, Diyarbakır'da 4, Van'da 8, Antalya'da 10, Muğla'da 3, İzmir'de 9 kişi yakalandı. Akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü gözaltı sayısını açıkladı.

Açıklamada ülke genelinde 28 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiği 690 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.