Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı CANLI İZLE! (CNN Türk-NTV CANLI)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı CANLI İZLE! (CNN Türk-NTV CANLI)
Recep Tayyip Erdoğan konuşması canlı izle, Cumhurbaşkanı canlı izle, Erdoğan Canlı izle, Erdoğan Canlı izle, Recep Tayyip Erdoğan canlı izle, Erdoğan bugün önemli bir açıklama yapılacağını açıklamıştı. MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılacak olan açıklamada ne açıklanacak? Erdoğan belirttiği açıklama saat kaçta yapılacak? Recep Tayyip Erdoğan'ın MGK ve Bakanlar kurulu toplantısı sonrası açıklanacağını söylediği konu ne olabilir? Bakanlar kurulu ve MGK canlı izleme ayrıntıları...
Erdoğan geçtiğimiz gün, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Tayyip Erdoğan toplantı sonrası ne açıklayacak? Açıklama saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu bugün toplanacak. Gözler Bakanlar Kurulu sonrasında yapılacak açıklamalara çevrildi. Açıklamaların yapılacağı saatte CNN Türk ve NTV kanallarını canlı olarak izlemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu bugün Ankara'da toplanıyor. Saat 12.00'da Beştepe'de başlayacak olan MGK'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Beştepe'deki toplantının ardından da Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Yaklaşık iki saat sürmesi beklenen toplantıdan sonra ise saat 16:00 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.



PEKİ ERDOĞAN NE AÇIKLAYACAK?

Yeni torba yasaya göre; gözaltı süresi uzatılacak, 657 sayılı devlet memurları kanununda ciddi değişikliklere gidilecek. İdam cezasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Kulislere sızan bilgilere göre, “Darbeyle mücadele” torba yasasında yer alacak bazı yasa değişiklikleri şöyle;

-Gözaltı sürelerinin uzatılması- Binlerce kişinin gözaltına alınmasının ardından, bunların sorguları için mevcut yasalardaki gözaltı süreleri yeterli değil. Türk Ceza Kanunu’nda Ceza Muhakemesi kanununda yapılacak bazı değişiklikler yer alacak.

-Devlet memurları kanununda değişiklik- Başarısız darbe girişiminin ardından sadece orduda değil, kamu kurumlarının hemen hepsinde de görevden almalar yaşandı. Görevden alınanların memuriyetlerine son verilmesi, mahkeme kararlarıyla görevlerine iadelerinin engellenmesi için 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapılması planlanıyor.

-İdam cezası konusunda nabız yoklanacak

-İdam cezasının kaldırılması için de muhalefet liderleriyle nabız yoklanacak. TBMM’de gerekli çoğunluk bulunacağına ikna olunursa, idam cezasının geri getirilmesi de söz konusu olabilecek.

SIKIYÖNETİM SÖYLENTİSİ

Ankara kulislerinde alınacak önlemlerden birinin de sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilanı olabileceği konuşuluyor. Ancak AKP’li kaynaklar kendilerinde bu yönde bir bilgi olmadığını ifade ettiler.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu bugün Ankara'da toplanıyor. Saat 11.00'da Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak olan MGK'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Beştepe'deki toplantının ardından bir önemli gündem de Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan MGK'ya başkanlık yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'nu toplayacak. Erdoğan'ın MGK ve Bakanlar Kurulu sonrasında önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İstanbul'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bu süreci öyle veya böyle atlatacağız. Ve şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve Çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulu'muzu toplayacağız. Sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. Ve önemli bir kararı açıklayacağız, şimdi burada açıklamayacağım" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım da AK Parti grup toplantısında, "Önce Cumhurbaşkanımızın başkanlığında MGK'yı, sonra Bakanlar Kurulu'nu topluyoruz. Yarın bu yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Kaybedecek zamanımız yok. Ne yapılması, nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunu biliyoruz. Ülkemiz için çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde 1 bile risk alma imkanımız yok. Bütün alanları yüzde 100 emniyete almamız gerekiyor. Süreçleri başlattık, sonuçlarını da alacağız" dedi.