Cuma Hutbesi değişti ama imamlar bildiğini okudu

Cuma Hutbesi değişti ama imamlar bildiğini okudu
Daha önce ‘Besmele’ olarak belirlenen hutbe konusu sabah saatlerinde ‘hicret’ olarak değiştirildi ancak değişiklikten pek çok cami imamının haberi olmayınca hutbelerde karmaşa yaşandı.

Cuma namazında okunacak hutbe imamlara gönderilmesinin akabinde bugün sabah saatlerinde hutbe konusunda değişiklik yapılırken, değişikliğin pek çok camiye yansımadığı görüldü.

HUTBEDE KARMAŞA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hutbede değişiklik yapıldı. Önce ‘besmele' olarak belirlenen hutbe konusu sabah saatlerinde değiştirilerek Hicri yeni yıl dolayısıyla cuma hutbesinde hicret konusunun işlenmesine karar verildi. Değişiklikle hem 1439'uncu hicri yılın önemi hem de hicret kavramının önemi vurgulanmak istendi.

Ancak hutbe metnini daha önce alan pek çok cami imamı, değişiklikte haberdar olmayınca ‘besmele' konulu hutbe metnini okudu. Kargaşa başta İstanbul'daki camiler olmak üzere pek çok şehirdeki camilerde yaşandı.

“HİCRET'İN ARKASINA SIĞINMAK BEYHUDE ÇABA!”

‘Hicret' konulu Cuma hutbesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçan FETÖ'cülere göndermede bulunularak "Hicret ahlakına sahip olmanın ölçüsü Allah'a kul, Rasulüne ümmet olma bilinciyle yeryüzünde iyiliğin hâkim olması için gayret göstermektir. Sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma duygusuyla, samimiyetle kardeşine, milletine, değerlerine gönülden bağlı olmaktır. Dolayısıyla İslam'ın bütün değerlerini istismar ederek, vatanına ve milletine her türlü hainliği yapanların, hicret kelimesinin arkasına sığınmaları beyhude bir çabadır. Böylelerinin içine düştükleri acizliği hicret kelimesini kirleterek müntesiplerine izah etmeye çalışmaları, hicret gibi ulvi bir kavramı istismardan başka bir şey değildir" ifadelerine yer veriliyordu.