ÇOMÜ Eski rektörü Sedat Laçiner kimdir?Gözaltına alındı

ÇOMÜ Eski rektörü Sedat Laçiner kimdir?Gözaltına alındı
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı.
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı.

Çanakkale'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı. Bugün öğle saatlerinde Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Prof. Dr Sedat Laçiner ile Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner'in, sağlık kontrolü için Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirileceği belirtildi.

Sedat Laçiner kimdir?

Sedat Laçiner (d. 1972 Kırıkkale), Türk akademisyen ve yazar.

Laçiner Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu uzmanıdır.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanıdır.[kaynak belirtilmeli]

Aynı üniversitede 2011-15 yılları arasında rektörlük yapmıştır. Laçiner 15 Mart 2011'de, 38 yaşında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlüğüne atanmış[1] böylece Türkiye'nin en genç rektörü unvanını almıştır.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) kurucu başkanlığı (2004-2010), USAK Genel Koordinatörlüğü (2010-2011) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ODAM) Başkanlığı (2004-2011) görevlerinde bulunmuştur.[kaynak belirtilmeli]Davos Economic Forum tarafından verilen "2006 Genç Küresel Lider" unvanı sahibidir.[2] Bu unvana Türkiye'den 'eltellektüeller' dalında aday gösterilen ilk ve tek kişi olmuştur.

Sedat Laçiner Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü gibi çeşitli yükseköğretim kurumlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Turkish Foreign Policy (Türk Dış Politikası'), Uluslararası Entegrasyon Kuramları, Uluslararası Güvenlik ve Uluslararası Örgütler dersleri vermiştir.[kaynak belirtilmeli]

Hükümet politikalarına muhalif görüşleri nedeniyle, 26.12.2015 tarihinde paralel devlet yapılanması gerekçe gösretilerek yapılan bir operasyon kapsamında Çanakkale'de gözaltına alındır, 30.12.2015 tarihinde ise serbest bırakıldı.

Vikipedia