CHP: Referanduma hazırız

CHP: Referanduma hazırız
CHP'nin 16 Nisan referandum sürecinin tüm aşamalarını takip etmek ve denetlemek üzere hazır olduğu bildirildi.
Sputnik'te yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, yaptığı açıklamada CHP'nin 16 Nisan referandumuna yönelik hazırlıklarını değerlendirdi.

YSK tarafından siyasi partilerle paylaşılan seçmen listeleri üzerinde veri madenciliği çalışması yaptıklarını kaydeden Aksünger, yeni eklenen, seçmen listesinden düşen veya ikameti değişen tüm vatandaşların durumunu tek tek incelediklerini belirtti.

Şüpheli buldukları her kaydı örgütle paylaşarak yerinde denetim yaptıklarını ifade eden Aksünger, 18 Şubat'ta seçmen listelerinin askıya çıktığını, 26 Şubat'a kadar itirazların yapılması gerektiğini hatırlattı.

Aksünger, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşları hem kendileri, hem de komşuları açısından askı listelerini kontrol etmeye davet ediyoruz. Muhtarlık bölgesi askı listesindeki seçmen kayıtları, muhtarlıkların yanı sıra https://secmen.ysk.gov.tr adresinden de kontrol edilebiliyor. YSK internet sitesinde seçmen kendi kayıtlarının yanı sıra aynı hanede ve aynı apartmanda oturan seçmen kayıtlarını da görebiliyor. Mahalle genelini incelemek isteyen vatandaşların ise, muhtarlıklardaki askı listelerini incelemeleri gerekiyor.

‘REFERANDUM YARIN YAPILSA, HAZIRIZ'

Referandum sürecinin tüm aşamalarını takip etmek ve denetlemek üzere hazırız. 2015 yılında yapılan iki genel seçimde de denetim ve takip konusunda büyük başarı elde ettik. Referandum yarın yapılsa, hazırız.

‘CHP TÜM BİRİM VE ÖRGÜTÜYLE SANDIK BAŞINDA OLACAK'

CHP'nin tüm birimleri ve örgütüyle sandık başında olacak. Sandık bazlı sonuçlar hem okullardaki görevliler, hem de CHP ilçe başkanlıkları tarafından sisteme girilecek. Genel Merkez'de yüzlerce kişiden oluşan ekibimizle sahadan gelen sonuçları YSK'dan aldığımız rakamlarla tek tek karşılaştıracak ve sorun gördüğümüz tüm sandıklarla ilgili gereken işlemlerin yapılmasını sağlayacağız.