CHP, referandum sürecinde 'AKP' değil, 'Ak Parti' diyecek

CHP, referandum sürecinde 'AKP' değil, 'Ak Parti' diyecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, 'Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren en az yüzde 20 seçmenin oyunu almaya ihtiyacımız var. Başka çaresi yok' dedi ve partililere referandum çalışmalarında 'Mesela 'AKP' demeyeceğiz arkadaşlar. Diyebiliyorsanız konuşurken 'AK Parti' diyeceksiniz, diyemiyorsanız 'Adalet ve Kalkınma Partisi' deyin' diye tavsiyede bulundu.
AA'nın haberine göre Yıldız Kenter Şükran Güngör Tiyatro Salonunda partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tezcan, "Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren en az yüzde 20 seçmenin oyunu almaya ihtiyacımız var. Başka çaresi yok" dedi ve partililere referandum çalışmalarında "Mesela 'AKP' demeyeceğiz arkadaşlar. Diyebiliyorsanız konuşurken 'AK Parti' diyeceksiniz, diyemiyorsanız 'Adalet ve Kalkınma Partisi' deyin" diye tavsiyede bulundu.

"BU ANAYASA KÖKENİ İTİBARIYLA DARBE ANAYASASI AMA..."

Anayasa değişikliği teklifine başından beri karşı çıktıklarını vurgulayan Tezcan, şöyle devam etti:

"Bu yaklaşımımız, 'anayasalar değişmez' düşüncesinden ortaya çıkmıyor. Anayasalar, değişebilir. Bu anayasa kökeni itibarıyla darbe anayasası. 1982 yılında çıktı. Ama ondan sonra 117 kez değişti. Olumlu değişiklikler oldu. Buna rağmen bu darbe anayasasının özünde darbecilerin ruhu hala devam ediyor. Tamam, değiştirelim. Ama hangi yolda değiştirelim? Parlamenter demokrasiyi güçlendirecek değişiklikler yapalım. Özgürlükleri, demokrasiyi, kuvvetler ayrılığını, denge ve denetim mekanizmalarını çalıştıracak bir anayasa yapalım. Eğer böyle bir anayasayla, böyle bir niyetle gelselerdi bu değişiklik parlamentodan da oy birliğiyle geçerdi."

"DİYEBİLİYORSANIZ KONUŞURKEN AK PARTİ DEYİN"

Parti olarak referandum kampanyasını kutuplaştırıcı ve ötekileştirici bir dile teslim olmadan yapacaklarını belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Alışılagelmiş üslubumuzu ve yöntemimizi bırakacağız. Çok açık. Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren en az yüzde 20 seçmenin oyunu almaya ihtiyacımız var. Başka çaresi yok. Alamazsak bir anlamı yok. Konuştuğumuzun da bir anlamı yok. Çaba harcamamızın da. O zaman onların önem verdiği değerleri, onları rahatsız edecek şekilde sarsmayacağız. Mesela 'AKP' demeyeceğiz arkadaşlar. Diyebiliyorsanız konuşurken 'AK Parti' diyeceksiniz, diyemiyorsanız 'Adalet ve Kalkınma Partisi' deyin. İrite oluyor. 'Evet' diyecek olan Adalet ve Kalkınma Partiliyi 'hayır'a ikna etmek için konuşmaya başladığında neye ihtiyacın var? Dinletmeye ihtiyacın var. 'AKP' dediğin anda dinlemiyor."