CHP Konya mitingini canlı kesintisiz webden seyret!#KılıçdaroğluKonyada

CHP Konya mitingini canlı kesintisiz webden seyret!#KılıçdaroğluKonyada
CHP Konya mitingini canlı kesintisiz webden seyret!Kılıçdaroğlu Konya'da..CHP Genel Başkanlı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzelnediği mitingde Konya'da halka hitap edecek
 CHP Konya mitingini canlı kesintisiz webden seyret!Kılıçdaroğlu Konya'da..CHP Genel Başkanlı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzelnediği mitingde Konya'da halka hitap edecek.
 
CHP Genel Başkanlı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi saat 16:00'da başalayacak.

Kılıçdaroğlu,  “Tek başına CHP iktidarına Türkiye’nin ve uygar dünyanın ihtiyacı var” dedi.

-“Bütün partili arkadaşlarıma söylüyorum,  provokasyonlardan uzak durun, seçim sandığına sahip çıkın. Elektrikler kesildi, hemen sandığın üzerine oturun kardeşim, elektrik  gelinceye kadar kalkmayın. Çünkü her yolu deneyeceklerdir.”

-“Hukuku ihlal eden bir devlet olabilir mi? Başka bir ülkenin içişlerine müdahale edeceksiniz. Orada silahlı gruplara, cihatçı gruplara destek vereceksiniz. Git kardeşini öldür diyeceksiniz. Komşuda yangın olursa, benzinle yangının üzerine giderseniz bütün apartman yanar. Suyla giderseniz söndürürsünüz. Türkiye’den silah gönderiliyor”

-“Biz iktidar olduğumuzda Suriye’deki çatışmaların durması için ana aktör olarak devreye gireceğiz. Suriye’de çatışma olmamalı, Müslüman kanı akmamalı.  Bunun için Türkiye’de uluslararası Suriye konferansı toplayacağız. Suriye’nin iki tarafı, Rusya, İran, Amerika, AB, Arap ligi bu çerçevede toplanmalı, masaya yatırılmalı sorunlar ve çözüm üretilmeli. Eğer bu çözüm üretilebilirse en azından komşularımızla huzur içinde yaşayabileceğiz.”

-“Sokakta dilenen Suriyeli çocuklar  bir süre sonra yeraltı örgütünün önemli unsurları olursa kimse şaşırmasın.”

-“Rize’den bir baba aradı beni, çocuğu Suriye’de öldürülmüş. Şikayet ediyor benim çocuğum Suriye sınırını nasıl aştı diye. Bu ülkede devlet yok mu diye bana şikayet ediyor. Bu ülkede devlet var, ama hükümet yok.”

-“Bizim inancımızda israf haramdır. Ama bunlar israfı o boyutlara ulaştırdılar ki, en sonunda içlerinden bir bakan çıkıp eğer bu kadar israf olmasaydı belki vergiye bile gerek kalmazdı itirafında bulundu.”

-“İktidarımızda atanamayan öğretmen kalmayacak. Ek derslik yapacağız, 350 bin öğretmeni öğrencimizle buluşturacağız. Ferhat ile Şirin’i buluşturacağız gibi bunları buluşturacağım. İkili öğretimi kaldıracağız. Taşımalı öğretim. Gerekirse çocuğumuz yeterli sayıda varsa köylerde de okul açacağız.”

-“Sosyal yardımlar kesilecek diyorlar, yalan CHP iktidarında  ben en az iki katına çıkaracağım”

-“Sosyal yardımlar yapılmalı ama sosyal yardımlar yapılırken kişinin yoksulluğu ya da ailenin yoksulluğu teşhir edilmemeli. Kişinin onuru korunmalı. Hani diyoruz ya inancımızda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diye. Biz o felsefeden yola çıkarak dedik ki, aile sigortasını getireceğiz, yoksul ailede kadın gidecek bankada hesabını açacak, her ay 720 lira parasını alacak çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Onun yoksul olduğunu kimse bilmeyecek. Sosyal devlet sadece bilecek ve yoksulluğunu giderecek. Eğer iş olanağı yaratırsa devlet önce o ailelerden çocukları alıp istihdam olanağı sağlayacak”

-“Asgari ücretten vergi almayacağız. Gelir vergisi ödemeyecek. Ayrıca işverene asgari ücret dolayısıyla ek bir yük getirmeyeceğiz. Ona ödenen vergi ve sigorta primi kadar kobilere sıfır faizli bir yıl süreli kredi vereceğiz.”

-“Devlet milyarlarca liralık sigorta prim borcunu ve vergisini tahsil edemiyor. Tahsil edemediği için gidip borç alıyor ve dünyanın faizini ödüyor. Biz ne diyoruz? Vergi ve sigorta prim borcun olmayacak. Vergini ve primini düzenli yatıracaksın. Böylece devlet milyarlarca lira kaynağı peşin almış oluyor. Kişiye biz ödediği vergi kadar sıfır faizli kredi açtığımızda bu gidecek işyerini büyütecek, yeni istihdam alanları yaratacak. Kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alacağız. Çünkü kayıt dışı çalışmasına da gerek kalmayacak. Çünkü ödediği vergi kadar sıfır faizli kredi almış olacak. Böylece istihdama katkısı olacak. Bir taşla 3 kuş vurmuş oluyoruz. İşsizlikle mücadele ediyoruz, kayıt dışıyla mücadele ediyoruz. Devlet tahsil etmesi gereken parayı zamanında da tahsil etmiş oluyor, gereksiz yere borçlanmamış oluyor, gereksiz yere faiz ödememiş oluyor. Dolayısıyla CHP iktidarında işveren bırakın ek yükün altına girmeyi tam tersine olağanüstü bir avantajla karşı karşıya kalacak. O avantajdan hem devlet yararlanacak, hem işveren yararlanacak.”