CANLI HDP Diyarbakır büyük mitingini webden canlı kesintisiz izle!#DemirtasDiyarbakırda

CANLI HDP Diyarbakır büyük mitingini webden canlı kesintisiz izle!#DemirtasDiyarbakırda
HDP Diyarbakır büyük mitingini webden canlı kesintisiz izle!#DemirtasDiyarbakırda..Halkların Demokrasi Partisi(HDP)Eş Başkanı Selahattin Demirtaş HDP'nin dev Diyarbakır mitinginde halka hitap edecek.Miting saat 17:30'da başlayacak ve imctv'den naklen yayınlanacak.
HDP Diyarbakır büyük mitingini webden canlı kesintisiz izle!#DemirtasDiyarbakırda..Halkların Demokrasi Partisi(HDP)Eş Başkanı Selahattin Demirtaş HDP'nin dev Diyarbakır mitinginde halka hitap edecek.Miting saat 17:30'da başlayacak ve imctv'den naklen yayınlanacak.

Dersim’deki seçim mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Tekman’dan Erzurum’a HDP mitingine katılacak partilileri getirdikten sonra minibüsün kapısındaki arızayı gidermek için Oto Sanayiye giden aracın sürücüsü Aydın Taşkesen’in yakılmak istenmesiyle ilgili ”Bir arkadaşımız arabanın içinde diri diri yakılmak istendi. Elbette siz diri diri yakmayı iyi bilirsiniz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dersim’de Seyid Rıza Meydanı’nda düzenlenen mitinde konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘2 gün sabır, 2 gün sonra bayram havası’

“Bakmayın bunların saldırganlığına. Hukuk, anayasa tanımıyorlar. Ellerindeki bütün güçle HDP’ye saldırıyorlar. ‘Barajı aşmak istiyoruz’ dediğimiz için saldırıyorlar. Budur bizim suçumuz. Neymiş barajı aşarsak demokrasiye darbe yapacakmışız.

“Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ‘HDP barajı geçerse demokrasiye darbe vurulacak’ diyor. HDP barajın altında kalırsa ülkeye ileri demokrasi gelecekmiş. İnşallah 2 gün sonra Seyid Rıza Meydanı’nda olduğu gibi tüm Türkiye’de zafere ulaşacağız. 2 gün sabır, 2 gün sonra sandık başındayız. Sonra bayram havası, sonra halay havası.
.
“İşte ‘biz geldik, zafer türküleriyle geldik’ diyeceğiz gençlerimize. Sakinelerin, Doktor Baranların, Mazlum Doğanların mezarının başına gideceğiz. ‘İçiniz rahat olsun’ diyeceğiz. Sibel’in mezarına gideceğiz, ‘Sen Kobanê’de biz Dersimde direndik’ diyeceğiz.

‘Siz diri diri yakmayı iyi bilirsiniz’

“Her yerde bizlere dönük saldırılar gerçekleştiriliyor. Onlar saldırdıkça biz sağduyuyla mücadele ettik. Erzurum’da da provokasyon yaptılar. Gençleri, kadınları linç etmeye çalışarak ciddi provokasyon gerçekleştirmek istediler.

“81 ilde ne dediysek Erzurum’da da onu dedik. Biz ‘Ülke bölünmesin, hep birlikte kardeşçe yaşayalım’ dedik diye mi saldırıyorlar? Sanmıyorum, iktidarları gidecek diye korkuyorlar. Ve bu yüzden durmadan saldırıyorlar.

“Bir arkadaşımız arabanın içinde diri diri yakılmak istendi. Elbette siz diri diri yakmayı iyi bilirsiniz. Bizim paramızla yayın yapan TRT, bu olaya ‘terör örgütü propagandasına sert tepki’ başlığı atmış. TRT demek AKP demektir. Diri diri yakmak isteyenlerin ki tepki, bizim mitingimiz terörmüş.

Hamdullah Öğe

“Arkadaşlarımızı katlettiler ama Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan açıklama bile yok. Umurlarında bile değil. Her yerde hedef haline getirildik. Bunu bizzat ‘tarafsızım’ diyen Cumhurbaşkanı bile yaptı.

“Biz barajı aşmak istiyoruz. Hakkımızı almak istiyoruz hakkımızı. AKP’nin bizden çaldığı milletvekillerini geri almak istiyoruz.

‘Sandıklara sahip çıkalım’

“Bunlar hırsızlığa alışmış bir kere. Sanmayın ki bunlar sandığa sahip çıkacak. Daha bugüne kadar Cumhurbaşkanı ve Başbakan çıkıp ‘oylarınızı gönül rahatlığı ile kullanın. Seçim ihlallerinin yaşanmaması hazırlıklarımız şu şekilde’ bile demedi. Belli ki bunlar başka şeylerin hazırlığındalar. Sandıktan alamadıkları oyları hırsızlıkla almak isteyecekler. Gençlerimiz sandıklarına sahip çıkacak.

“AKP bir Dersimlinin oyuyla düşsün istiyoruz. En çok hakarete uğrayan, ötekileştirilen Dersimlinin oyuyla düşsün bu diktatörlük. Hesap ortadadır, HDP dışında verilmiş hiçbir oy AKP’ye zarar vermez. ‘Verilen oylar boşunadır’ demiyorum ama matematiksel olarak AKP’ye zarar vermeyecektir.

‘Onlarda zeka yok zeka’

“Onlarda olmayan bir şey var bizlerde. Onlarda para çok maşallah. Paraları, zırhlı araçları, kaymakamları, valileri var. Kalın gazeteleri var ama onlarda bir şey yok. Onlarda zeka yok zeka. Zeka parayla alınmıyor. Aklı başında insanların ülkeyi yönetmesini istiyoruz artık. Gezinin gençleri ülkeyi yönetsin istiyoruz.


‘Hesabını verecekler’

“Dersimden Maraş’a, Çorum’dan Zilan’a kadar geçmişte ne yapmışlarsa hesabını vermek zorunda kalacaklar. Çalıp çırptıklarının hesabını verecekler. DAİŞ’e gönderdikleri silahların hesabı sorulmayacak mı sanıyorlar. Devran böyle gelmiş böyle gidecek sanıyorlar. Ama tüm yaptıklarının hesabını soracağız.”