CANLI Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da konuşuyor kesintisiz İnternetten izle!Erdoğan Iğdır'da

CANLI Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da konuşuyor kesintisiz İnternetten izle!Erdoğan Iğdır'da
CANLI Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da konuşuyor kesintisiz İnternetten izle!Erdoğan Iğdır'da..Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan Iğdır'da saat 13:00'te halka hitap edecek.
 CANLI Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da konuşuyor kesintisiz İnternetten izle!Erdoğan Iğdır'da..Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan Iğdır'da saat 13:00'te halka hitap edecek.

TRT'de Nasuhi Güngör'ün moderatörlüğünde Nuh Albayrak ve Hilal Kaplan'ın sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘HDP meclis dışında kalırsa çözüm süreci devam etmez’ söylemlerine değinerek, “Bir defa çözüm sürecini başlatan biziz, onlar değil. Meşru olmayan yollara tevessül edenler bu işin bedelini çok ağır öderler. Bunlara, 'istediğiniz gibi at oynatabilirsiniz' diyemeyiz” dedi.

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde canlı yayınlanan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetih Şöleni,  başkanlık sistemi,  7 Haziran seçimleri, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele ve daha birçok konudaki soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın başında yayının gerçekleştirildiği Yıldız Büyük Mabeyn Köşkü’nde yapılan ilk televizyon yayını olduğuna işaret ederek, bunun köşkte yapılan restorasyondan sonra atılan ilk adım olduğunu belirtti ve şöyle söyledi: "Yıldız Sarayı'nın tarihi malum. Burası Sultan Abdülhamit Han'ın hal edildiği mekan. Böyle bir mekanın da restorasyonu bize nasip oldu. Yıldız Sarayı'nın tümüne yönelik bir çalışmamız olacak. İnşallah Cumhurbaşkanlığı'nın İstanbul'daki bir merkezi konumuna burayı getireceğiz"

FETİH ŞÖLENİ

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde bir şölen düzenlendiği hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a aşık olmanın insanda müstesna bir ruh hali meydana getirdiğini belirtti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da doğmasının, büyümesinin ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmasının yaşamında farklı bir yere sahip olduğunu anlatarak, fetih kutlamalarını gençlik yıllarından beri yaptıklarını, imam hatipte okuduğu yıllarında aynı zamanda okulun mehter takımında da görev yaptığını belirti.  Belediye başkanlığına kadar olan bu sürecin devam ettiğini, belediye başkanı olduktan sonra da yine İstanbul'daki bu kutlamaları farklı bir şekilde sürdürdüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat bu defa arkadaşlarımla da yaptığım müzakerede dedim ki 'Biz bu fetih kutlamalarını, çok farklı bir zemine oturtalım ve bu işi artık adeta Türkiye'ye İstanbul'un fethini mal edelim'. Çünkü merhum Sultan Fatih sadece İstanbul'a hitap etmedi, Türkiye'ye hitap etmedi. Sultan Fatih bir çağa hitap etti. Karalık bir çağı kapadı ve aydınlık bir çağı açtı. Oradan alabileceğim çok şeyler var. Özellikle gençliğin alabileceği çok şeyler var" dedi.

En önemli meselelerinin gençlik olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir Osmanlı padişahını tanımalarında da çok büyük faydalar olduğuna inandıklarını ve bu kutlamaları artık daha büyük çapta gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılki fetih kutlamalarının bu doğrultuda ilk adım olduğunu, bundan sonra fetih haftasını çeşitli etkinliklerle geçirmek istediklerini aktardı.

Bu yıl yapılan kutlamaların güzel bir yanının da, 82 kişiden oluşan Ordu Mehterinin şölende gösteri yapan mehter takımının fethin 562. yıl dönümüne atfen 562 kişiyle sahne alması olduğunu belirtti. Şölende Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları ekibindeki pilotların yaptığı gösterinin de tüm İstanbulluların beğenisini kazandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Tabii burada Türk Silahlı Kuvvetlerimize, başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Bu heyecanı hepsiyle birlikte paylaştık. Daha sonra da belgesel, o da çok çok farklıydı. Yani bunu, bu anlayışla bir şölen havasında yaklaşık 2 milyon insanın katıldığı ki eksikleriyle beraber inşallah bunlar da giderildiği zaman ben inanıyorum ki bu kutlama çok daha farklı olacak. Tabii bu bir de seçim arifesine geldiği için orada bazı eksikler oldu. Bu seçim sürecinden kurtulduğu anda inanıyorum ki oradaki gösteriler çok daha zenginleşecektir, çok daha farklı hale gelecektir. Ben dünkü görüntüyü, o heyecanı, o coşkuyu hakikaten hücrelerimde hissettim. Onun için tüm İstanbullulara, tüm halkıma özellikle teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar" diye konuştu.