Çağrı Heyeti üyeleri MHP'den ihraç edildi

Çağrı Heyeti üyeleri MHP'den ihraç edildi
MHP'de olağanüstü kurultay için oluşturulan 3 kişilik Çağrı Heyeti'nin üyeleri partiden ihraç edildi.
AA'nın haberine göre MHP Merkez Disiplin Kurulu, olağanüstü kurultay için oluşturulan üç kişilik Çağrı Heyeti'nin üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in parti üyeliğinden "kesin çıkarma" cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk yazılı açıklamasında, Aksaray merkez ilçe teşkilâtı üyesi Ayhan Erel, Trabzon Vakfıkebir ilçe teşkilâtı üyesi Ali Sağır ve Bursa Nilüfer ilçe teşkilâtı üyesi Mehmet Bilgiç'in, parti tüzüğünün 11, 79 ve 81. maddeleri gereği "tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması" tistemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini hatırlattı.

Erel, Sağır ve Bilgiç hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasının Merkez Disiplin Kurulu tarafından müzakere edildiği, Çarşamba yapılan gizli oylamayla Çağrı Heyeti üyelerinin her biri için ayrı ayrı, parti tüzüğünün 78/4-(c), (e), (g), (h) ve (i) maddeleri gereği MHP üyeliğinden "kesin çıkarma" cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

MHP'li muhaliflerin başvurusu üzerine Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyeti, MHP 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nı 19 Haziran'da toplamış, Genel Merkez'in itirazıyla Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kongrenin yürütmesini durdurmuştu.
MHP Disiplin Kurulu, eski MHP Milletvekili Meral Akşener için de 8 Eylül'de aynı gerekçeyle partiden ihraç kararı vermişti.