ByLock operasyonu: 157 gözaltı kararı

ByLock operasyonu: 157 gözaltı kararı
Kapatılan okullarda çalışan, KHK ile kamudan atılan ve ByLock kullandığı tespit edilen 157 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ender Coşkun, Gülen örgütünün eğitim kurumlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Atlantik Eğitim A.Ş.'ye ait kapatılan okullarda çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen kişilerle ilgili işlem başlattı.

Bu kurumlarda genel müdür, genel müdür yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı ve kurucu temsilci pozisyonunda bulunanlar ve MASAK raporunda şirket ortağı olarak tespit edilen şahıslar olmak üzere toplam 98 kişi hakkında 18 ilde eş zamanlı operasyon düzenleniyor.

Şüpheliler, "Gülen örgütü üyesi olmak, örgüte finansman sağlamak ve eleman kazandırmak"la suçlanıyor.

ESKİ EMNİYETÇİLERE BYLOCK OPERASYONU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gülen örgütüne yönelik soruşturması kapsamında ise, daha önce kanun hükmünde kararnameyle meslekten çıkarılan 59 emniyet mensubuna yönelik gözaltı ve arama kararı alındı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli 14 ilde, 64 adrese eş zamanlı operasyon yapılıyor.