Bozdağ FETÖ'den tutuklananların sayısını açıkladı

Bozdağ FETÖ'den tutuklananların sayısını açıkladı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi verdi. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz iddiasına yanıt verdi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını açıkladı. Bozdağ yaptığı açıklamada, 70 bin kişi için işlem yapıldığını bildirdi.

Bozdağ, FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına da yanıt verdi. Bozdağ, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda" dedi.

Bozdağ, FETÖ yargılamaları için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi.

Adalet Bakanı NTV'de soruları yanıtladı. Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 32 bin kişinin tutuklandığını, 70 bin kişi için de işlem yapıldığını söyledi.

ADİL ÖKSÜZ İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz iddiasına cevap veren Bozdağ, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine getireni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır. Adil Öksüz'ün nasıl serbest bırakıldığı benim de aklımda olan bir soru. İhmallerin kasıtlı olup olmadığını HSYK araştırıyor" dedi.

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Bozdağ, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ikinci darbe girişimi iddiasına ilişkin olarak, "Bir takım aşiretlerin banka borçlarının ödendiği iddiası asılsız. Bin 500 civarında infaz koruma memuru görevden alındı. İncelemelerimiz sürüyor. Cezaevlerinde gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz" diye konuştu.