Bombalı saldırısı nasıl önlendi? İşte ayrıntılar...

Bombalı saldırısı nasıl önlendi? İşte ayrıntılar...
İslam İşbirliği Toplantısı'nın Kudüs Zirvesi ile toplandığı gün İstanbul’da yakalanan bomba yüklü minibüsün nasıl yakalandığı ve bombalı eyleminin nasıl önlendiği ortaya çıktı.

Polis lastiği patlatıp 10 binayı boşalttı. Polis, bombalı minibüsün izine 13 Aralık saat 04.00'te Şirinevler Mahmutbey Caddesi 18. Sokak'ta ulaştı. Zaman kazanmak için aracın lastiği patlatılıp çevredeki 10 apartman tahliye edildi. Saat 13.35'te aracın yanına gelen PKK'lı terörist Hamza D. tekerleği patlak görünce lastikçi çağırmaya gitti. 20 dakika sonra döndüğünde gözaltına alındı.

HEDEF ÇEVİK KUVVETTİ

İstanbul'da yakalanan bomba yüklü minibüsle ilgili olarak, PKK'lıların İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesi için Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri alan çevik kuvveti hedef aldığı öğrenilmişti

MİT DEVREDE!

Bombalı minibüsle ilgili operasyonun tüm detayları ortaya çıktı. Saldırı ile büyük bir katliam hedeflenirken, bunun Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı, İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından engellendiği belirtildi.

Yeni Şafak'tan HAmdi Koçoğlu'nun haberine göre 12 Aralık Salı akşamı saat 19.00-20.00 arasında MİT İstanbul Bölge Müdürlüğü, İstanbul İstihbarat ve TEM'e “34 MYN 24 plakalı 2006 model araç şüpheli, eylem yapabilir” bilgisini verdi. Tüm kamera kayıtlarını inceleyip, aracın sahibi olan PKK'lı Gülsüm B.'nin bağlantılarına ulaşan ekiplen, 8 saat sonra Çarşamba günü gece 04.00'te şüpheli araca ulaştı.

LASTİK PATLATILDI

Aracın lastiğini patlatarak bölgede pusuya yatan polis, 10 apartmanı boşaltarak geniş güvenlik önlemi aldı. 13.35'te aracın yanına gelen PKK'lı Hamza D. bir süre izlendi.

Tekeri patlak gören ve 20 dakika sonra lastikçiyle aracın yanına gelen PKK'lı, 13.55'te gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fatih Gökyokus isimli sahte kimlik çıkarken, örgütte bomba eğitimi aldığı ifade edildi. Ayrıca ilk ifadelerin ardından polisin yeni operasyonlarıyla gözaltı sayısı 11'e yükseldi.