BM: Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısını açıkladı

BM: Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısını açıkladı
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Myanmar'daki acı tabloda son durumu açıkladı. Açıklamada 25 Ağustos'tan bu yana katliamdan kaçanların sayısının 300 bini aştığını resmen ilan edildi.

Myanmar ordusunun silahlı çetelerle mücadele bahanesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti. Bu acı tablo da bugün, 25 Ağustos'tan bu yana katliamdan kaçanların sayısı BM tarafından açıklandı.

313 BİNİ AŞTI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Myanmar'daki acı tabloda son durumu açıkladı. BM'nin verilerine göre, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddetten kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 313 bine ulaştı.

NE OLMUŞTU?

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin ise, gün içinde yaptığı açıklamada, yaşananların tipik bir etnik temizlik örneği olduğunu söylemişti. On binlerce kişinin katliamdan kaçtığını belirten Hüseyin, "Bu sayıdan daha fazlası ise sınırda mahsur kalmış durumda" demişti.