Beyaz et sektöründe civciv krizi yaşanıyor

Beyaz et sektöründe civciv krizi yaşanıyor
Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği dün 8 ilde Banvit’e fason üretim yapan işletmelerin para kazanamadıkları gerekçesiyle 30 Ağustos’tan itibaren civciv yetiştirmeyeceklerini, bu durumun Banvit ile sınırlı kalmayacağını duyurdu. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ise herhangi bir 'eylem' kararının üretici için 'bindiği dalı kesmek' olduğunu söyledi.

Rekabet Kurumu 19 tavuk üreticisi, bir de Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) hakkında rekabeti bozdukları gerekçesiyle soruşturma başlattıklarını açıkladı. Arkasından Avrupa'da zehirli yumurtalar ortaya çıktı. Bu haber sonrasında Türkiye'de de benzer bir durumun yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili Tarım Bakanlığı ‘Türk yumurtalarını' izlemeye aldığını ifade etti. Son olarak ise Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği'nin yaptığı açıklama beyaz et sektöründe farklı bir cephenin daha açılmasına neden oldu.

Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği, Elazığ, Malatya, Manisa, İzmir, Balıkesir, Bursa, Aydın ve Uşak'ın aralarında olduğu 8 ilde sektörün en büyük firmalarından Banvit adına üretim yapan fason üreticilerin para kazanamadıkları gerekçesiyle 30 Ağustos itibariyle üretimi durdurma kararı aldıklarını kamuoyuna duyurdu.