Berat Albayrak'tan Adana açıklaması

Berat Albayrak'tan Adana açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Adana'da gerçekleşen bombalı saldırıya dair açıklamalarda bulundu.
Valilik önünde düzenlenen saldırının ardından Adana'da gerçekleştirilecek 7. Türkiye Enerji Zirvesi'nin iptal olup olmayacağı gündemdeydi... Saldırıdan sonra zirveye katılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Adana'ya gelmeyeceği iddia edildi.

İddiaları boşa çıkaran ve zirveye katılan Albayrak, "Kuklalara değil kuklacılara sesleniyorum. Yıldıracağınızı, yolumdan alıkoyacağınızı düşünüyorsanız çok yanıldınız." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana'da düzenlenen 7. Türkiye Enerji Zirvesi'nde, Valilik otoparkı önündeki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Albayrak, patlamanın üzücü ve elim bir olay olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda 100 sene önce tüm millet olarak tarih yazdık. Daha 15 Temmuz'da bu millet 79 milyonuyla özgürlüğüne, demokrasisine ve ülkesine sahip çıktı. Bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde çıkmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kuklalara değil kuklacılara sesleniyorum. Bu milleti artık geleneksel metodlarla korkutacağınızı, yıldıracağınızı, yolundan alıkoyacağınızı düşünüyorsanız çok yanıldınız" dedi.

Teröre prim vermemek için programını iptal etmediğini ve Adana'ya geldiğini vurgulayan Albayrak, "Milletimizin başı sağ olsun. İki şehidimizin başta aileleri olmak üzere, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun. Geride kalan sevdiklerine, ailelerine sabır niyaz eylesin. Yaralılarımız da var en kısa sürede acil şifalar diliyorum. Terör olgusu uzun yıllardır hayatımızda olup, Türkiye'yi özellikle de son yıllarda istikametinden muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinden alıkoymak için dozunu arttıran bir olgu" diye konuştu.

BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ

Saat 08:05'de Adana Valiliği otoparkında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 5'i ağır 31 kişi de yaralandı. Saldırıya ilişkin otopark görevlisi gözaltına alındı.

Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.