Başbakan'dan flaş referandum açıklaması

Başbakan'dan flaş referandum açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, referanduma karşı provokasyon başlatanları işaret eden Başbakan Yıldırım 'HDP, PKK, FETÖ 'Hayır' diyor, onun için 'Evet'diyoruz!' dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği konusunda, "Hayırcılara bakın ona göre karar verin. Bölücülüğe evet diyen, FETÖ'ye evet diyenlere bu millet nisanda referandumda dersini verecek" dedi. 

Başbakan Yıldırım Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

"Buraya gelince 40 yıl öncesini hatırladım. Rahmetli babam arsa almıştı, oraya bir inşaat yaparken, buranın çamurlarını çok çiğnedik. Burayı karış karış bilirim, hemşehrilerimin sıkıntılarını bilirim. Yapılacak bu kentsel dönüşümle, Fikirtepe'de 13 adada tamamen, yepyeni bir şehir inşa edilecek. Bunun yanı sıra 2 adada da dönüşüm çalışmaları başlıyor. 

Kentsel dönüşüm projeleri hükümetimizin önemli icraatlarından biridir. 2002'de göreve geldiğimizde Türkiye'nin en önemli konularından biri de ev ihtiyacıydı. Büyük bir konut seferberliği başlattık. Kısa süre içerisinde Türkiye'nin her köşesinde konut projelerini hayata geçirmeye başladık. Gerek toplu konut, gerek kentsel dönüşüm çalışmalarında kararlılığımız aynen devam ediyor. 

Temelini attığımız her eser, her yeni proje vatandaşımızın işini, aşını, ekmeğini büyütüyor. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmak en temel görevimizdir. Her yatırımla iş alanı sağlıyoruz, yeni istihdam alanı sağlıyoruz. Bu dev projelerle sadece bugünü değil, yarınlarımızı da inşa ediyoruz, geleceğimizi güvence altına alıyoruz.

İSTANBUL'A 7 ESER

Millete hizmetten, ekonomiyi büyütmekten başka hiçbir amacımız olmadı. Avrasya Tüneli ile Göztepe'den gireceksiniz, Yenikapı'dan çıkacaksınız. Biz laf üstüne laf koyanlardan olmadık, her zaman taş üstüne taş koyanlardan olduk. Millete hizmet yolunda yorulmadık, yılmadık. Birçok eseri ülkemize kazandırdık.

Güzel İstanbul'a 7 eser kazandırdık. Ankara-İstanbul Hızlı Treni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, 3. Havalimanı yapılıyor, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir Karayolu, Osman Gazi Köprüsü... Eserler kendini gösteriyor. 

Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından referanduma sunulacak olması sonrası başlayan "hayır" tartışmalarına değinen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"EY KEMAL BEY, UYAN ARTIK. TÜRKİYE REJİMİNİ SEÇTİ"

"Bu anayasa değişikliği nedir biliyor musunuz? Memlekette güzel bir iş olsa, faydalı bir iş olsa CHP hemen harekete geçer. Bunların hatırlayın, başörtü yasağını kaldıracağımız zaman 'Bu bir rejim meselesidir' dediler. Başörtü yasağını 28 Şubat kalıntısı vesayet uygulamalarını kaldırırken, CHP, 'Bu bir rejim sorunudur' dedi. Bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz? Ona da rejim sorunu dedi.

Ey CHP, ey Kemal Bey; uyan artık. Türkiye rejimini seçti. 1923'te Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyeti daha da ileri taşıyacak yeni anayasayı milletmizin huzuruna getiriyoruz. Her ne kadar siz Meclis'te aslanlar gibi kürsü işgal ederek, ayak ısırarak bunu engellemeye çalışsanız da başaramadınız, şimdi söz milletindir, karar sizindir.

"PKK, HDP, FETÖ 'HAYIR' DİYOR BUNUN İÇİN 'EVET' DİYORUZ"

PKK, HDP, FETÖ 'hayır' diyor onun için 'Evet' diyoruz. Hayırcılara bakın ona göre karar verin. Bölücülüğe evet diyen, FETÖ'ye evet diyenlere bu millet nisanda referandumda dersini verecek. Bölücülerden de, FETÖ'cülerden de, vesayetçilerden de hesabını soracaktır"