Başbakan Yıldırım 5G müjdesini verdi

Başbakan Yıldırım 5G müjdesini verdi


 Başbakan Yıldırım, 5G Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ODTÜ Teknokent'te bulunan 5G Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenini gerçekleştirdi.

Bilişim alanında Türkiye'nin daha da fazla yol kat etmesi gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Amacımız süreç içerisinde bir adım öne geçmek" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Teknoloji alternatfileri çok geliştiriyor. Bu merkezde de buna benzer işler yapılıyor. Amacımız bir adım öne geçmek. Emsalsiz bir coğrafyamız var. 3 saat uçuşta 1,5 milyar insana ulaşırsınız. ULAK Projesi de 5G Projesidir. Dünyada 5G teknolojisi henüz kesinleşmiş değil. ULAK çalışması da boşa gitmemiş olacak.

1 yıl iyi bir süre. Bu merkez aynı zamanda özel sektör ve kamu içinde labaratuvar görevi görecek. Üretilen yerli yazılımlar, bütün teknolojilerin testleri burada yapılacak. Türkiye 5G'de sadece uygulayıcı değil, aynı zamanda da 5G teknolojisinin üreticisi olacak.

BİLGİYİ KULLANMAK YETMEZ

Bilgiyi kullanmak yetmez, bilgiye sahip olacaksınız. Bilgiyi üreteceksiniz. Öbür türlü Offline ülkeler arasına girmiş oluruz. Trafikte hız felaket, bilşimde hız berekettir. Bilişimde gidebildiğiniz kadar hızlı gidin.

CUMHUBAŞKANIMIZIN GÖRÜNTÜLÜ BAĞLANMASI YETTİ

Bilişim artık darbe girşimlerinde bile kullanılıyor. Arap baharında Tunus'tan başlayıp tüm bölgeyi saran hareketlerin başı bilgi dışı kalınmasıdır. 15 Temmuz'da da aynı şekilde. Milleti korkutmak sindirmek için TRT'yi ele geçirip korsan bildiri okuttular, Türksat'ı bombaladılar, basın yayın kuruluşlarına baskın yaptılar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyon kanallarına görüntülü bağlanması yetti, millet hiç düşünmeden sokağa akın etti. Daima silahlı veya siber saldırının şekli ne olursa olsun tedbirli olmalıyız. Sadece siber saldırılara karşı olmak yetmez, siber caydırıcı gücümüzünde yerinde olması lazım.

5G HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2015 yılında 4G ile hiç zaman kaybetmeyelim dedik ve 5G'ye geçelim kararını vermiştik. Şu anda da 5G'ye hazırlık çalışmalarını bu merkezde başlatmış bulunuyoruz.