Bakan Soylu açıkladı: 81 ile yazı gönderildi mi?

Bakan Soylu açıkladı: 81 ile yazı gönderildi mi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere Ankara'daki operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye olarak birçok terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz milletin günlük hayatına devam edebilmesi için gerekli çalışmayı yapıyor" dedi.

Bakan Soylu konuşmasında şunları kaydetti:

(Ankara ve Gaziantep'te etkinliklerin yasaklanması) Dönem dönem tedbirler alırız. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimizin çabaları diğer taraftan terör örgütleriyle mücadele etmesi elbette yapılabilmeli.

Resmi törenlerin organizasyon ayrı bir süreçtir. Bu kadar önemli bir süreç içerisinde yürürken özellikle sorumluluk sahiplerinin biraz daha duyarlı olmasını isterim.

Etkinlik yasağının ne 29 Ekim'le 10 Kasım'la ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyorum.

ANKARA'DAKİ DEAŞ OPERASYONU

Öncelikle vali beyimizi tebrik ediyorum. Bir DEAŞ mensubunu etkisiz hale getirdiler. Operasyonlarımız devam edecek. Onun için burada hem sayın valimizin söylediği Eski Meclis Binamızda hem de Anıtkabir'de keşifler yapıldığı doğrudur. Önümüzdeki günlerde valimiz basınla ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

Aziz milletimiz emin olsun bazı günler hiç uyumadan güvenlik kuvvetlerimiz azami bir gayret ortaya koyuyorlar. Kırsalda, şehirlerde asayiş ve yol uygulamaları konusunda büyük bir gayret ortaya koyulmaktadır.

GÜNLÜK KİRALIK EVLER

Bu önemli açıklarımızdan bir tanesidir. Bakanlığımız bu konuda bir çalışma yapılıyor. Günlük ve kısa süreli kiralanan evler malesef terörle ilişkilendirilmektedir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde gelişmeler paylaşılacak.

81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ Mİ?

Sürekli bir tedirginlik üzerinde hayatın olağan akışını tehlikeye sokmak doğru değildir. Valiliklerimizi ve Emniyet Müdürlüklerimizi gelen her türlü istihbaratta uyarıyoruz. Bu istihrabaratı manşetlere taşımak doğru değil. Milletimizi sakin tutmak ve güvenlik tedbirlerini en üst düzeye taşımaktır.