Bakan Kurtulmuş'tan çiftçilere müjde!

Bakan Kurtulmuş'tan çiftçilere müjde!
Kurtulmuş, taklit ürün yapanları verilen cezaların artırılacağını ve çiftçilerin borçlarının erteleneceğini ve hayvan sayısını artırılacağını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda tarım ve sulama alanında 2019 yılına kadar yapılacak icraatların anlatıldığını belirten Kurtulmuş, "3 proje de entegre projedir. Tarımsal sulama, atık su, içme suyu, enerji tesislerini, yeni ormanların kurulması, şehir ormanlarının kurulmasını, taşkın koruma gibi projeleri içeren entegre projelerdir. Her birisi 8 ilimizi kapsayan projelerdir. 24 ilimizde, hem sulanabilir alanların oranı artırılacak, arazilerde daha fazla sulama imkanı olacak, enerji üretimlerinin, orman varlığının artırılması, içme suyu meselesinin halledilmesi öngörülecektir. 3 proje tamamlandığında, 40-50 yıllık su havzalarda elde edilmiş olacaktır. Her bir çevrede, her bir gelişim projesi çerçevesinde yüzlerce, hatta binlerce tesisin işletmeye alınması öngörülüyor. Akdeniz gelişim havzasında bin 591 tesis, Ege gelişim havzasında 2 bin 65 tesis, Konya ovasında ise 853 tesisin toplamda irili ufaklı tesislerin harekete geçmesi, üretimin içinde yer alması öngörülüyor" ifadelerini kullandı.

Borçlar yeniden yapılandırılacak

İkinci sunumun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldığını belirten Kurtulmuş, toplantıda çeşitli kanun değişikliklerini öngören, tarım bakanlığı ile ilgili paketin gündeme geldiğini ifade etti. Türkiye'de hayvan varlığının kayıt altına alınması ile ilgili ilave tedbirlerin öngörüldüğünü anlatan Kurtulmuş, bunların en kısa zamanda hayata geçeceğini, ayrıca taklit ve tağşiş ürünler üretenlerle alakalı etkin bir mücadelenin yapılacağını kaydetti. Kurtulmuş, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını dile getirdi.