Bakan Kurtulmuş'dan HDP'ye flaş çağrı

Bakan Kurtulmuş'dan HDP'ye flaş çağrı
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti, MHP ve CHP'nin Efrin konusunda ittifak içinde olduğunu belirterek, 'HDP de Afrin konusunda safını belli etmelidir' dedi.

Numan Kurtulmuş, bugün Kastamonu'da yerel ve ulusal medya kuruluşların temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmuş, Efrin operasyonuyla ilgili sosyal medya paylaşımlarından dolayı tutuklamaların devam ettiğini belirterek, “Türkiye'de milletin büyük çoğunluğu ve 3 siyasi parti milli bir konuda ittifak içerisinde” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Burada aslında HDP de bir büyük sınav veriyor. Yani bu mesele, bundan önceki meseleler gibi herhangi bir şekilde siyaseten o tarafa, bu tarafa çekilecek bir mesele değildir. Bu meselede eğer Türkiye'ye bağlılarsa, bu topraklara herhangi bir şekilde aidiyetleri varsa bu mutabakat şemsiyesinin altına HDP'nin de girmesi şarttır" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afrin'de verilen mücadele, PKK'nın, PYD'nin üç beş yolda yürümesini bilmeyen militanına karşı verilen bir mücadele değildir. Bu mücadelenin arkasında da Türkiye'yi kuşatmak isteyen emperyalist güçlerin olduğunu cümle alem biliyor. Bunu HDP'liler de biliyor. Dolayısıyla burada HDP tavrını çok açık ortaya koymalı.”