Anayasa değişikliği ne zaman Yıldırım tarih verdi

Anayasa değişikliği ne zaman Yıldırım tarih verdi
Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa çalışmaları ve anayasa referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, teklifin bu hafta Meclis'e sunulması için çabaladıklarını açıkladı.
Anayasa değişkiliği teklifini bu hafta Meclis’e getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Pürüzler giderilir. Görüşmeler gayet iyi gidiyor” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:


"Genel Kurul’da bütçeyi görüşmeye başlayacağız. Arkadaşlarımız komisyon çalışmaları sırasında çaba gösterdiler. Önümüzdeki yılda yapacağımız faaliyetleri gözden geçireceğiz.

Bir süreden beri çalışmalarını yürüttüğümüz kısıtlı, sınırlı anayasa değişikliğinde de belirli bir noktaya geldik. Onunla ilgili istişaremizi sürdüreceğiz. Gözden geçirmeler devam ediyor. Karşılıklı arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gerek Sayın Bahçeli'ye gerek bize bu görüşmelerin sonucunu rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yeni bilgilerle tekrar görüşüyorlar. Bu teklifi AK Parti grubu olarak verinceye kadar da bu görüşmeler devam edecek.

Pürüz olur, giderilir. Konuşa konuşa insanlar anlaşır. Gayet iyi gidiyor. Sınırlı bir değişiklik söz konusu. Her şey belli, hangi maddenin ne zaman yürürlüğe gireceğini göreceksiniz. Bu hafta Meclis’e gelmesi için gayret ediyoruz.

YILDIRIM PERŞEMBE GÜNÜ RUSYA'YA GİDİYOR

Ekonomiyle ilgili olarak kapsamlı açıklamayı Rusya seyahati dönüşü Perşembe günü yapacağız."