'AK Parti'den 20 isim başkanlığa 'hayır' diyecek'

'AK Parti'den 20 isim başkanlığa 'hayır' diyecek'
Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Başkanlık için Ak Partili isimlerin 'hayır' diyeceğini iddia etti.
Türkiye'de Başkanlık Sistemi konusundaki çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Başkanlı Sistemini de içeren yeni anayasa kapsamında MHP ve Ak Parti arasında müzakereler gerçekleşti ve teklif haftaya Meclis'e sunulacak.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ve MHP'nin Cumhurbaşkanı'nın partisiyle ilişiğinin devamını öngören bir başkanlık sistemi teklifi üzerinde anlaştığını açıkladı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık için anlaşmasına tepki gösterdi.

"EN AZ 15-20 İSİM HAYIR DİYECEK"

Demirağ, "MHP'nin yarıdan fazlasının evet oyu vermeyeceği biliniyor. AKP içinde de en az 15-20 isim de hayır diyebilme iradesini açıktan olmasa da gizlice sergileyecek" iddiasında bulundu.

"BAHÇELİ YAVER GİBİ"

Yazar Demirağ, "Basın toplantısına geliş ve gidişlerde Bahçeli, Yıldırım'ın 3 adım gerisinde adeta yaver gibi…" diyerek eleştirdi ve "Ne verdin de ne aldın?" diye sordu.

"330'U BULAMAZLAR"

Meclis'te 330 oyun bulunamayacağını da ileri süren Demirağ, "MHP'nin ihraç edilen Ümit Özdağ dahil 40 vekilinden yarıdan fazlasının evet oyu vermeyeceği biliniyor. AKP içinde de en az 15-20 isim de hayır diyebilme iradesini açıktan olmasa da gizlice sergileyecek. Hele bundan sonra milletvekili olamayacağı bazı vekil ve eski bakanlar var ki, siyasi hayatlarına onurlu bir final yapmak için 330'a ulaştırmayacaklar." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ BİR FİRE BİLE VERMEYECEK"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde anayasa değişikliğine ilişkin "330 meselesinde en ufak bir endişe olacağı kanaatinde değilim. AK Parti'nin bütün milletvekilleri anayasa değişikliğine evet oyu verecekler. Burada AK Parti'nin bir fire bile vereceğini hiç kimse düşünmesin, böyle bir hayal içerisinde olmasın." demişti.

KAYNAK; TIMETURK
HABER; MERVE KURBAN ARSLAN