ABD Savunma Bakanı cevapladı: Musul ve Rakka operasyonları ne zaman başlayacak?

ABD Savunma Bakanı cevapladı: Musul ve Rakka operasyonları ne zaman başlayacak?
İngiltere'de konuşan Carter, IŞİD hedeflerine yönelik başlatılacak Musul ve Rakka Operasyonları ile ilgili 'Mümkün olan en kısa sürede. Birkaç ayda içerisinde diye düşünüyorum' dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Carter, BBC Radyo 4'e değerlendirmelerde bulundu.

AA'nın aktardığı değerlendirmelerde Carter, Musul hem de Rakka operasyonlarının ne zaman başlayabileceği yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Mümkün olan en kısa sürede. Birkaç ayda içerisinde diye düşünüyorum. (Her iki kentin birkaç ay içerisinde kuşatılması) Şu anda çalışma aşamasında ve önümüzdeki aylarda daha fazla gözler önüne serilecek."

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞIYORUZ"

"Koalisyonun üyesi olan Türkiye, hava harekatına katılan bir dizi uçağa ev sahipliği yapması da dahil olmak üzere harika iş yapıyor. IŞİD'in kendisini yabancı savaşçılar, ekipman ve benzeri şeylerle desteklemesinin yollarından biri, atardamarı olan Tükiye-Suriye arasında kalan son sınır kısmının, sınırın her iki tarafından daha güvenli hale getirilmesine yardımcı olmak için şu anda Türkiye ile çalışıyoruz."

"YPG İLE ÇALIŞIYORUZ"

PYD'nin başını çektiği SDG ile çalıştıklarını da vurgulayan Carter şunları söyledi:

"Aynı zamanda, IŞİD'in Rakka'daki kontrolünü çökertme ve kuşatma planı için de Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz. Bu grupla ayrıca önemli bir kent olan Menbiç'te de çalıştık. Bu iki tarafla çalışma niyetindeyiz. İkisinin de birbirleriyle farklılıkları var, bunu anlıyoruz."

KAYNAK | TİMETURK
HABER | PINAR HİLAL BALTA