81 İl valisine yazı gönderildi! Şehit cenazelerinde...

81 İl valisine yazı gönderildi! Şehit cenazelerinde...
İçişleri Bakanlığınca, şehit cenazelerinde ihtiram yürüyüşünün Itri'nin "Segah Tekbiri" ile yapılması konusunda 81 il valiliğine yazı gönderildi.

Yazıda şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, İçişleri Bakanlığı mensubu her rütbe ve görevdeki muvazzaf ve yükümlülerden şehitler ile güvenlik korucularından şehitleri, ebedi yolculuklarına uğurlarken törenlerde 'Tİ' işaretinin verilmemesi, saygı duruşunda herhangi bir çalgı aleti çalınmayarak sessizlik sağlamak suretiyle icra edilmesi esastır.

Şehitliğin maneviyatına ve milletimizin gönlündeki yerine uygun olarak şehit cenazelerinde ihtiram yürüyüşü, Itri’nin 'Segah Tekbiri' ile yapılacaktır. Vefatları halinde tören yapılan diğer İçişleri Bakanlığı mensupları için de aynı usul ve esaslara uyulacaktır."

İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Bursa'nın Keles İlçe Kaymakamlığı'na atanan Serhat Karabektaş, esnaf ve vatandaşlarla vedalaştıktan sonra ilçeden ayrıldı. Beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Cumalı Sabırlı ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek helallik isteyen Karabektaş, ilçeye yapılan hizmetlerin yerine atanan kaymakam tarafından devam ettirileceğini söyledi.