'8 ilde yatırımcıya fabrika binası ve makine parkı bedelsiz teslim edilecek'

'8 ilde yatırımcıya fabrika binası ve makine parkı bedelsiz teslim edilecek'
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 8 ilde yatırımcıya fabrika binasının ve makine parkının bedelsiz teslim edileceğini ve işletme sermayesi kredisinin de piyasadan 8 puan düşük olacağını açıkladı.
Muharrem Sarıkaya'nın Habertürk gazetesinde yayınlanan bugünkü yazısında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan "Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım" kapsamında yaptığı açıklamaları aktardı.

İşte o yazının ilgili kısmı:

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatırım destek hamlesinin diğerlerinden farkı ne olacak? Çünkü, Özal hükümetlerinden beri, neredeyse her iki yılda bir paket açıklandı; hedeflenenler gerçekleştirilse de sıklıkla paket açıklaması anlamını deforme etti... Örneğin, son paketi önceki Başbakan Davutoğlu bu yılın şubat ayında Mardin'de açmıştı. Daha önce de “GAP Eylem Paketi”, “Terörle Mücadele Eylem Planı”, “Şefkat Paketi”, “Kardeşlik Seferberliği”, “Terörle Mücadele Eylem Planı” adı altında, 1980'den bu yana bütün hükümetler onlarca paket açıkladı.

ELVAN'IN AÇIKLAMALARI

Sarıkaya, Elvan'ın "yatırımların Kalkınma Bankası tarafından takip edileceğini" söylediğini aktardı.

FABRİKA BİNASI ve MAKİNE PARKI BEDELSİZ TESLİM

Buna göre belirlenen 8 ilde yatırımcıya fabrika binası ve makine parkı bedelsiz teslim edilecek; işletme sermayesi kredisi de piyasadan 8 puan düşük olacak.

Eğer binayı kendisi yapmak istiyorsa bu destek 23 il için geçerli olacak.

FABRİKA TAŞINMAK İSTERSE DESTEK VERİLECEK

İstanbul, İzmir gibi mega kentlerdeki tekstil benzeri emek yoğun fabrikasını 23 ilden birine taşırsa, bir milyon lira taşıma bedeli ve yeni kuruluyormuş gibi bütün destekler de verilecek.

Bakan Elvan, “Makine parkı da yenilenecek. Bu paketin bonusu var; sürprizleri de olacak” dedi, içeriği hakkında bilgi vermekten kaçındı.